EP U JEDRENJU

Unatoč diskvalifikaciji, Fantela i Marenić i dalje u vodstvu

01.07.2012 u 20:27

Bionic
Reading

I nakon četvrtog dana natjecanja na Europskom prvenstvu klase 470 u škotskom Largsu Šime Fantela i Igor Marenić zadržali su broj jedan!

ako danas dan nije bio jednostavan, u sedmom plovu prvenstva Šime i Igor su zajedno s još osam posada diskvalificirani radi preuranjenog starta.

'Šteta za tu diskvalifikaciju, dobili smo nož pod grlo. Cijela grupa oko nas je bila malo agresivnija na startu, i kako ne bismo izgubili sve i mi smo startali s njima i to nas je stajalo diskvalifikacije. Svašta još može biti, uvjeti na moru su divlji, mi ćemo pokušati jedriti mirno', razmišlja Igor Marenić.

Još su tri dana natjecanja preostala, još dva dana i četiri plova flotnog jedrenja, te plov za odličja. Vodeće tri posade malo su se odvojile od ostatka flote, no bodovne razlike su među prva tri mjesta vrlo male. Fantela/Marenić imaju tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirane Britance Saxton/Mason i trećeplasirane Ruse Sheremetyev/Sheremetyev. Juniori Lovro Ivanov i Marko Carić su 21.

U ženskoj konkurenciji također je napeto u samom vrhu. Iste bodove na prvom i drugom mjestu imaju Britanke Weguelin/Ainsworth i Njemice Bochmann/Panuschka. Enia Ninčević i Romana Župan su i dalje na visokom petom mjestu, iako nisu zadovoljne današnjim jedrenjem i ostvarenim 10. i 11. ulazom.

'Vjetar je još uvijek dosta nestabilan, bilo je jako zeznuto, dale smo sve od sebe, ali danas nije išlo. Nismo se baš snašle, ali imamo još četiri plova, nadam se da ćemo završiti u prvih pet gdje nam je mjesto', kaže Enia Ninčević.

U Largsu je jedan dan konačno prošao bez kiše, bilo je sunčano, ali i dosta hladno na moru. Puhalo je desetak čvorova. Temperatura zraka je oko 15 stupnjeva.