SRČANI PROBLEMI

Umrla Dona Tota - majka Diega Maradone

20.11.2011 u 09:45

Bionic
Reading

Na utakmicama argentinske nogometne lige koje su se igrale u subotu održana je minuta šutnje za Donu Totu

Argentinska nogometna legenda Diego Maradona, sada trener u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, hitno je krenuo kući na vijest da mu se obožavana mati nalazi na umoru, ali nije stigao na vrijeme kako bi je još jednom vidio, pišu mjesni mediji.

Dalma Maradona, među Argentincima znana kao Dona Tota, umrla je u subotu u 81. godini u klinici u Buenos Airesu nakon srčanih problema.

Maradona je za njezinu smrt saznao na letu iz Dubaija prema Buenos Airesu. Diego, najstariji od trojice sinova, bio je jako povezan s majkom. Često je medijima govorio koliku su žrtvu i ona i njezin otac podnijeli da podignu ukupno petero djece u siromašnoj četvrti u predgrađu Los Angelesa prije nego li ih je njihov "zlatni dječak" svojim genijalnim nogometnim umijećem izvukao iz siromaštva.

"Uvijek je htjela da jedemo. Svaki put kad bi hrana stigla za stol, govorila je da je boli želudac. Lagala je jer hrane nije bilo za sve", rekao je Diego jednom.

Napadač Manchester Cityja Sergio Aguero, suprug Maradonine kćeri Gianine i otac njegova prva unuka, napisao je na Twitteru: "Jako tužan dan. Hvala svima na potpori. Svi smo uz Diega i obitelj".

Na utakmicama argentinske nogometne lige koje su se igrale u subotu održana je minuta šutnje za Donu Totu.