NEDEMOKRATIČNOST HRS-a

Umjesto uvreda, Kaleb reprezentaciji želi zlato

30.12.2008 u 17:00

Bionic
Reading

Iako su čelni ljudi Hrvatskog rukometnog saveza na komentar Nikše Kaleba, koji su mogli čuti i gledatelji HTV-a, izašli s priopćenjem u kojem opominju bivšeg reprezentativca, Kaleb je reprezentaciji poželio - zlatno odličje

Čelnici Hrvatskog rukometnog saveza još su jednom pokazali nedemokatičnost. Nakon što je u nedjelju Nikša Kaleb, bivši reprezentativac i osvajač brojnih odličja s rukometašima, u prijenosu utakmice između Hrvatske i Rusije iznio svoje osobno mišljenje o nekim igračima, i to čak dobronamjerno, iz HRS-a su uputili priopćenje u kojem šalju jasnu poruku upozorenja Kalebu.

'Duboko smo razočarani i iznenađeni kritikama izrečenima na račun igrača tijekom prijenosa iz nove osječke dvorane. Posebno stoga što su došle iz usta Nikše Kaleba, donedavnog člana te iste reprezentacije koja ga je proslavila i u čijem je dresu postao svjetski prvak i olimpijski pobjednik. Tim je činom zapravo najviše rekao o sebi. Jer jedno od temeljnih načela olimpijskog pokreta je poštivati kolege i sportaše, posebno ako nose isti dres koji je i sam Nikša nosio', napisali su u priopćenju te dodali kako komentare prema nekim igračima doživljavaju 'uvredama, objedama i pogrdama.

Apeliramo na sve iskrene ljubitelje rukometa da nas podrže i pomognu u novom pohodu na svjetski tron. A onima koji nas na ovaj način vrijeđaju, blate i omalovažavaju poručujemo da nas to samo ohrabruje i govori da smo na pravom putu.'

Naravno, kako je Nikša igrač koji neće bježati od istine, kratko je prokomentirao ovakav istup čelnika HRS-a.

'Ne želim polemizirati ni s kim. Ja sam samo rekao ono što mislim, a na to imam pravo. Nikome ništa nisam nametao ni sugerirao. Ionako za taj posao odgovornost snosi izbornik. To vam je kao kada dva čovjeka gledaju isti auto, svaki sa svoje strane, iz svog kuta. Naravno, vidjet će ga drukčijim, bez obzira zvao se on ovako ili onako. Reprezentaciji na SP-u želim jedino i samo zlato, i to je moj jedini komentar na moju 'zločestoću', poručio je Kaleb.