to bi bio posao

Umjesto Prosinečkog BiH dovodi još uglednijeg izbornika!?

06.12.2017 u 11:36

Bionic
Reading

Komisija za imenovanje novog izbornika Bosne i Hercegovine sljedećih će dana obaviti razgovor s bivšim turskim izbornikom Fatihom Terimom...

Podsjetimo, mnogo se posljednjih dana pisalo o interesu BiH za dovođenjem na klupu reprezentacije Roberta Prosinečkog koji i sam ne bi imao ništa protiv voditi jednu vrlo talentiranu ekipu, ako se uspiju dogovoriti oko radnih uvjeta.

  • +10
Turska - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: UMIT BEKTAS

No, čini se da u Bosni i Hercegovini imaju još aduta u rukavu, a jedan od njih je i ugledni bivši izbornik Turske Fatih Termin.

'Ja sam stupio u kontakt s njim, a Komisija za imenovanje novog selektora će obaviti razgovor. Još nije poznato kada ćemo ići u Tursku na pregovore', izjavio je Tarik Hodžić za Klix.ba.

Terim koji je u Turskoj dobio nadimak Imperator u karijeri je u tri navrata vodio Galatasaray, a sjedio je i na klupi Milana te Fiorentine. S turskom reprezentacijom igrao je u polufinalu Eura 2008. godine, na turniru na kojem je Hrvatsku izbacio u onoj ludoj četvrtfinalnoj utakmici boljim izvođenjem penala.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH trebao bi konačnu odluku donijeti na sjednici 20. prosinca, a osim Terima i Prosinečkog kao kandidat za izbornika spominje se i Amar Osim...