BRUKA U KUVAJTU

Umjesto kazahstanske himne pustili Borata

23.03.2012 u 21:50

Bionic
Reading

Organizatori Grand Prixa u streljaštvu u Kuvajtu prilikom proglašenja pobjednika jedne od disciplina umjesto himne Kazahstana pustili su parodiju na kazahstansku himnu iz filma 'Borat' autora Sashe Barona Cohena

Umjesto prave himne 'Moj Kazahstan' koja je u uporabi od 2006. godine, organizatori su s interneta skinuli pjesmu naziva - 'Oh, Kazakhstan' iz filma Borat. Umjesto prave himne Marija Dmitrienko je morala slušati 'kako su kazahstanske prostitutke najčišće u regiji, o penisu državnog vođe i mržnji prema Uzbekistancima'.

Čelnici kazahstanske reprezentacije odmah su zatražili ispriku organizatora koji su nekoliko sati kasnije pronašli pravu himnu i ponovili ceremoniju proglašenja.

'Njihova isprika neće biti dovoljna, tražimo i ispriku na državnoj razini', kazao je izbornik kazahstanske reprezentacije Anvara Junusmetov

Borat Sagdijev je fiktivni satirični lik kojeg je osmislio te ga i glumi britanski komičar i glumac Sacha Baron Cohen. Lik Borata je osmislio kao novinara iz Kazahstana. Film je izazvao nezadovoljstvo u Kazahstanu i zabranjen je u toj zemlji, dok je vlada zaprijetila pravnim postupkom protiv Cohena.