LAKIH 6:0

Ukrajinci razbili Andoru i otišli u dodatne kvalifikacije

14.10.2009 u 19:17

Bionic
Reading

Pobjedom nad slabašnom Andorom 6:0 u La Velli na stadionu Comunal Ukrajina je potvrdila drugo mjesto u skupini i tako se plasirala u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Priča o Davidu i Golijatu ovoga puta nije se dogodila, kao što se to obično i ne događa često u životu. Da bi se hrvatska reprezentacija plasirala u dodatne kvalifikacije, slabašna Andora trebala je otkinuti bodove Ukrajini, no to se nije dogodilo. Ukrajina je ozbiljno shvatila gostovanje u La Velli te je od prve minute pritisnula Andoru tako da je i iz aviona bila vidljiva drastična razlika u kvalitetu ovih dvaju suparnika.

Ukrajinci su praktički cijelo vrijeme 'visjeli' u kaznenom prostoru Andore i samo je bilo pitanje kad će obrana domaćina procuriti. Redale su se prilike Ševčenka i društva, a u 22. minuti nakon jedne lijepe akcije Ševčenko je krasnim udarcem iskosa s desetak metara matirao golmana Gomesa. Do kraja prvih 45. minuta, gosti iz Ukrajine imali su još nekoliko dobrih prilika, no rezultat se nije mijenjao. Valja također napomenuti i to da su i reprezentativci Andore u prvom poluvremenu napravili dvije zanimljive prilike, no golman Pjatov uspješno je sve obranio.

U drugom poluvremenu ponovno smo gledali 'viktoriju' pred vratima Andore, a za novi pogodak u mreži domaćina nije se dugo čekalo. Nazarenko je u 61. minuti odlično proigrao Guseva koji je iz blizine lako postigao pogodak i potvrdio odlazak Ukrajine u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Tada je već bilo jasno da je obrana Andore potpuno propusna i u raspadnutom stanju te se do kraja utakmice samo čekalo koliko će još golova 'popiti'. Tako je u 70. minuti nakon kornera branič Andore Ildefons Lima pogodio vlastitu mrežu za vodstvo Ukrajine 3:0. U 80. minuti, golom Rakitskog bilo je 4:0, a samo minutu kasnije, Seleznov postiže i peti pogodak za Ukrajinu. Potvrda potpunog raspada Andore dogodila se u 83. minuti kada Jarmolenko već ionako visoko vodstvo podiže na 6:0.

Ovom, ipak očekivanom, pobjedom Ukrajina se sasvim zasluženo plasirala u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2010. održati u Južnoj Africi.

ANDORA - UKRAJINA 0:6 (0:1)

ANDORA LA VELLA, stadion Comunal; Sudac Craig Thompson (ŠkoTSKA)

Strijelci: 0:1 Ševčenko (22), 0:2, 0:2 Gusev (61), 0:3 Lima (70-autogol), 0:4 Rakitski (80), 0:5, Seleznov (81), 0:6 Jarmolenko (84)

Andora: Gomes - Martinez, Maneiro, Ayala, Silva - Lima, Pujol, Bernaus (od 89. Garcia), Jimenez (od 73. Moreno), Sanchez (od 79. Riera) - Andorra

Ukrajina: Pjatov - Kučer, Rakitski, Jeugen - Kobin, Jarmolenko, Mihalik, Nazarenko (od 74. Gaj) - Ševčenko (od 74. Alijev), Milevski (od 76. Seleznov), Gusev