POUKA I PORUKA

Ukinuta suspenzija klubu čiji su navijači ubili 74 osobe

27.07.2012 u 09:38

Bionic
Reading

Prema CAS-ovoj presudi, Al-Masryjevi nogometaši će cijelu iduću sezonu igrati domaće utakmice bez gledatelja, dok Stadion Port Said ne smiju kao mjesto održavanja domaćih utakmica koristiti u iduće četiri sezone

Egipatski nogometni klub Al-Masry moći će od predstojeće jeseni nastaviti nastupanje u tamošnjemu prvoligaškom natjecanju. Odluka je to Sportskoga arbitražnog suda iz Lausannee (CAS), koji je u četvrtak oslobodio klub iz Port Saida dviju suspenzija matičnog saveza: Egipatski ga je nogometni savez isključio iz svih natjecanja na jednu punu sezonu, te ga izbacio u drugu ligu.

Bila je to posljedica nereda na Stadionu Port Said koji su domaći navijači prvi veljače ove godine izazvali tijekom prvenstvenog dvoboja protiv Ismailyja. U stampedu i neredima koji su uslijedili smrtno su stradale 74 osobe.

Premierligaško je natjecanje smjesta prekinuto, a Al-Masry, četvrtoplasirana momčad na ljestvici nakon odigranih 17 kola, suspendiran.

Prema CAS-ovoj presudi, odluke Egipatskog saveza su poništene. Cijelu će iduću sezonu, međutim, Al-Masryjevi nogometaši igrati domaće utakmice bez gledatelja, dok Stadion Port Said ne smiju kao mjesto održavanja domaćih utakmica koristiti u iduće četiri sezone.