SLAŽETE LI SE?

Ugledni nogometni portal izabrao najboljih 11 Eura; u momčadi jedna reprezentacija dominira, Englezi imaju tek jednoga, a Cristiano Ronaldo je izvisio...

Bionic
Reading

Europsko nogometno prvenstvo je iza nas, a brojni portali složili su najboljih 11 turnira. I goal.com dao je svoj izbor, a u njemu očekivano dominiraju talijanski reprezentativci

Italija je prvak Europe, imala je najviše raspoloženih pojedinaca i njezini igrači zasluženo su zauzeli najviše mjesta u prvih 11 Eura prema uglednom nogometnom portalu. Zanimljivo, polufinalisti Danci imaju dva nogometaša, finalisti Englezi tek jednoga, a u napadu nije bilo mjesta za prvog strijelca natjecanja Cristiana Ronalda.

Na golu je talijanski vratar Gianluigi Donnarumma, junak prilikom 11-eraca u finalu, ali i tijekom cijelog turnira imao je sjajnih reakcija. Zanimljivo, još uvijek je bez kluba.

Zadnja linija od četiri igrača započinje na desnom boku Dancem Joakimom Maehleom, a zatim su na stoperskim pozicijama iskusni talijanski veterani Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini dok je na lijevom boku nesretni član Azzurra Leonardo Spinazolla, teško ozlijeđen u četvrtfinalu.

  • +9
Italija - prvak Europe Izvor: EPA / Autor: Frank Augstein / POOL

U veznom redu su Pierre-Emile Hojbjerg, pokretačka snaga Danske, zatim Jorginho, naturalizirani Talijan koji je dokazao ponekim sumnjičavim Talijanima da zaslužuje nositi njihov dres, a u sredini terena svoje mjesto još je našao španjolski tinejdžer Pedri, za kojeg je izbornik Luis Enrique izjavio da u tim godinama tako nije bio dobar ni legendarni Andres Iniesta.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Napadački trojac prema goal.comu čine Talijan Federico Chiesa na desnom krilu, jedini Englez Raheem Sterling je na lijevom krilu, a centralni napadač je Patrik Schick, Čeh koji je podijelio titulu prvog strijelca s Ronaldom. Svatko je zabio po pet golova, ali za Portugalca nije bilo mjesta u prvih 11, bez obzira što je porušio ili izjednačio brojne rekorde.

Prvi 11 (4-3-3): Donnarumma – Maehle, Bonucci, Chiellini, Spinazolla - Hojbjerg, Jorginho, Pedri – Chiesa, Schick, Sterling