EKSKLUZIVNO NA MAXTV-U

UFC-ov spektakl: Ne jedan, nego tri 'glavna meča' večeri!

26.01.2012 u 10:19

Bionic
Reading

Nakon što se UFC na američkoj nacionalnoj televiziji FOX u studenom predstavio dvobojem za titulu u teškoj kategoriji između Juniora dos Santosa i Caina Velasqueza, za drugo pojavljivanje na velikoj sceni odlučili su gledateljima priuštiti još bolje borbe i napraviti još veći spektakl

Tako će šira američka javnost (ali i hrvatska) narednog vikenda moći pratiti čak tri vrhunska MMA meča od kojih je teško izdvojiti onaj najbolji i najzanimljiviji. Program iz Chicaga započinje u 02:00h iza ponoći (subota na nedjelju), a izravan prijenos ćete moći ekskluzivno gledati na Fight Channel PPV-u (MaxTV, kanal 25).

Oba dvoboja, Evans vs. Davis, kao i Sonnen vs. Bisping, imaju istu težinu – odlučuju o sljedećim izazivačima kako u poluteškoj, tako i u srednjoj diviziji.

Ukoliko Rashad Evans pobijedi izuzetno opasnog hrvača Phila Davisa, čelnik UFC-a, Dana White, već mu je obećao izazivačku poziciju koju čeka više od godinu dana. Ukoliko Davis slavi u ovom dvoboju, Jones će pojas prvaka vjerojatno braniti protiv UFC novopridošlice i MMA legende Dana Hendersona. S obzirom na to koliko dugo bivši prvak Evans čeka na šansu protiv svog 'smrtnog' neprijatelja, a nekada velikog prijatelja, Jonesa, ne treba sumnjati u njegov ogroman motiv.

Posljednji meč protiv Tita Ortiza odradio je izuzetno uvjerljivo, a ukoliko ponovi takvu predstavu, ima velike šanse protiv odličnog Davisa kojeg nikako ne treba unaprijed otpisivati. Od kada je došao u UFC, ali i općenito u svojoj MMA karijeri, Mr. Wonderful ne zna za poraz. Brian Stann, Alexander Gustafsson, Tim Boetsch i Antonio Rogerio Nogueira samo su neke od njegovih žrtvi prije nego što je pretrpio tešku ozljedu koljena. Sada kada je ponovno zdrav, Davis će protiv Evansa tražiti priliku za povratak u sam vrh poluteške divizije…

Iako je do prije nekoliko dana Chael Sonnen za protivnika imao Marka Munoza, Filipinac se u posljednji trenutak ozlijedio, a američka promocija je morala pretumbati parove UFC on FOX 2 priredbe.

Umjesto protiv Demiana Maie, Britanac Michael Bisping je uskočio u dvoboj protiv brbljavog Sonnena u kojem su ulozi malo veći. Pobjednik ovog ultra zanimljivog dvoboja bit će sljedeći izazivač Andersona Silve. S obzirom na to s kolikim žarom Sonnen čeka priliku za novu šansu za naslov prvaka i da je već u glavi bukirao kartu za Rio de Janeiro, mnogi smatraju da će Amerikanac jednostavno pregaziti Bispinga, baš kao što je to u posljednjem dvoboju učinio Brianu Stannu.

Ipak, samo tri poraza u 25 susreta i 14 nokauta britanskog borca pozivaju na oprez. Bispinga se nikako ne smije unaprijed otpisati pogotovo nakon onako uvjerljive predstave protiv Jasona Millera početkom prosinca. Dodatni motiv mu je sigurno i izazivačka pozicija koju već neko vrijeme iščekuje.

Demian Maia danas na papiru ima lakšeg protivnika, no hoće li tako biti i u stvarnosti, vidjet ćemo u noći sa subote na nedjelju. Umjesto Bispinga koji je gurnut u meč protiv Sonnena, brazilski majstor partera će se boriti protiv malo manje poznatog, no jednako kvalitetnog Chrisa Weidmana.

Ovaj za sada neporaženi Amerikanac je u UFC-u odradio tri dvoboja pobijedivši Sakaru, Bongfeldta i Lawlora. Skalp borca poput Maie bio bi daleko najveći uspjeh u njegovoj karijeri i definitivno bi ga katapultirao prema vrhu srednje divizije. Maia, s druge strane, slavljem protiv Weidmana neće previše profitirati, no nova pobjeda bi samo učvrstila njegov ionako siguran status u UFC-u. Bit će to dvoboj dva vrhunska parteraša, a takve mečeve često zna odlučiti kvaliteta borbe na nogama.

Među nekoliko odličnih uvodnih dvoboja treba istaknuti teškaški okršaj Mikea Russowa i Norvežanina Johna Olava Einema te meč u lakoj diviziji između Evana Dunhama i Nika Lentza.

Još jednom podsjećamo, program iz Chicaga započinje u 02:00h iza ponoći (subota na nedjelju), a izravan prijenos ekskluzivno ćete moći gledati na Fight Channel PPV-u (MaxTV, kanal 25).



UFC on FOX 2:

Rashad Evans vs. Phil Davis
Chael Sonnen vs. Michael Bisping
Demian Maia vs. Chris Weidman

Uvodne borbe:
Evan Dunham vs. Nik Lentz
Mike Russow vs. Jon Olav Einemo
Johnny Bedford vs. Mitch Gagnon
Cub Swanson vs. George Roop
Charles Oliveira vs. Eric Wisely
Michael Johnson vs. Shane Roller
Joey Beltran vs. Lavar Johnson
Chris Camozzi vs. Dustin Jacoby