FEDOROV MENADŽER

'UFC je zatvor, a Dana White pas na lancu'

20.12.2011 u 13:05

Bionic
Reading

Oglasio se Vadim Finkelstein, predsjednik borilačke organizacije M-1 Global i jedan od menadžera Fedora Emelianenka, te je u razgovoru za ruske medije popljuvao UFC i njegovog prvog čovjeka Danu Whitea

'Posljednji imperator' se bori na Staru godinu u Japanu protiv domaćeg borca Satoshija Ishiija. Nakon toga je u planu bio meč s Fabricijom Werdumom, čovjekom koji je srušio mit o nepobjedivosti Rusa. No do osvete neće doći, a razlog toga je neslaganje između M-1 Globala i UFC-a koji polaže prava na Brazilca.

'Htjeli smo sljedeće godine tri meča, jedan u Europi, jedan u Rusiji i jedan u SAD-u. Stvarno smo željeli revanš s Werdumom, ali on je sada zaključan u zatvoru UFC-a i srediti meč s njime bit će jako teško', rekao je Finkelstein, nazvavši predsjednika UFC-a Danu Whitea 'psom na lancu koji nikome ne daje da jede'.

Finkelstein se osvrnuo i na špekulacije da će Fedor za nastup protiv Ishiija dobiti fenomenalnih pola milijuna dolara.

'Taj iznos je netočan. To je sve glupost. U ovome trenutku za nas je važnija kvaliteta protivnika, a ne novac. Mogu samo reći da se nismo dogovorili s Ishiijem da ne bismo sudjelovali na turniru u Saitama Areni. Dobili smo ponude i od drugih boraca, ali nismo to željeli, jer meč s nepoznatim protivnicima bio bi korak unazad.'

Fedorov menadžer je navijestio i mogući okršaj njegovog štićenika protiv Josha Barnetta ukoliko on osvoji naslov Strikeforceovog prvaka protiv Daniela Cormiera.

Ipak, svjestan je i on da najveća zarada leži u UFC-i i ako ne smiri svoj agresivni pristup prema Dani Whiteu, teško da ćemo ikada gledati Fedora Emelianenka u najmoćnijoj MMA organizaciji na svijetu.

Fedor vs. Ishii