EKSKLUZIVNO NA MAXTV-U

UFC 146: Najiščekivanija MMA priredba godine

17.05.2012 u 13:43

Bionic
Reading

Nema nikakve sumnje da je UFC 146 daleko najiščekivaniji MMA event godine koji će nam osim pet vrhunskih teškaških obračuna, ponuditi i meč za titulu prvaka između Juniora dos Santosa i Franka Mira. Hrvatska publika će dodatno uživati jer ćemo te noći vidjeti treći ulazak u kavez našeg Stipe Miočića. Izravan prijenos priredbe iz Las Vegasa možete gledati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (MaxTv, kanal 25) u noći sa subote na nedjelju, 27. svibnja, s početkom u 04:00h

Deset teškaša, tek nešto manje od 1200 kilograma, zastrašujući postotak nokauta… Sve su to podaci koji lede krv na žilama i koji će nas te noći čvrsto zakovati za naslonjače. Dakako, dojam bi bio još kompletniji da Alistair Overeem nije pao na doping testu i da je njegovih 120 kilograma dodatno pojačalo ovaj ionako spektakularan fight card. No, bivši dvostruki prvak, Frank Mir je, sigurni smo, dovoljan mamac za svjetske MMA fanove. Iako ga mnogi već u startu otpisuju, njegovi nastupi u posljednje vrijeme ozbiljno upozoravaju; Pobjeda protiv Nelsona, nokaut protiv Cro Copa i lomljene ruke Minotaura u zadnjem nastupu, dokazi su da Mir s argumentima gleda prema svom trećem naslovu UFC prvaka.

Netom prije dvoboja Cigana i Mira, gledat ćemo još jedan super okršaj između donedavnog šampiona Caina Velasqueza i novopridošlog Brazilca Antonija Silve. 'Big Foota' su odmah gurnuli u vatru i za pobjedu protiv Meksikanca možda će morati dati i više nego što u ovom trenutku objektivno može, no njegov sjajan nastup protiv Fedora Emelianenka prije nešto više od godinu dana dokaz je kako Brazilac zna iznenaditi. Velasquezu je ovo prvi nastup nakon teškog poraza i gubitka titule od Dos Santosa, stoga je tek za vidjeti kako će reagirati u situaciji u kojoj se nikada prije nije nalazio. Mnogi se ovom meču vesele čak i više nego dvoboju za titulu između JDS-a i Mira jer se radi o intrigantnom 'match up'.

Od ostala tri teškaška dvoboja nama je, dakako, najzanimljiviji onaj između Stipe Miočića i Shanea Del Rosarija. Obojica su neporaženi u dosadašnjim karijerama i teško je očekivati da će okršaj ove dvije velike UFC-ove nade otići u drugu rundu s obzirom sve što smo od ovog dvojca do sada vidjeli. Miočić ima četiri nokauta već u prvoj rundi (3 u drugoj), a Rosario još više zastrašujućih 10 prekida u prvih 5 minuta dvoboja. Tek je Carl Seumanutafa uspio nekako preživjeti, no samo do druge runde kada ga je Del Rosario nokautirao. Pobjeda bi za Stipu bio velik korak prema naprijed s obzirom da je slavio i u prva dva nastupa za najjaču svjetsku MMA promociju. Nema sumnje da bi ga UFC tada suprotstavio imenu iz samog vrha teške kategorije.


Odličan glavni program će popuniti novozelandsko-nizozemski dvoboj Marka Hunta i Stefana Struve te okršaj omiljenog MMA debeljka Royja Nelsona i Davea Hermana. K-1 GP pobjednik Hunt je u sjajnom nizu, a nova pobjeda bi ga dodatno gurnula prema prilici za naslov prvaka i izazivačkoj poziciji. Situacija za Nelsona nije nimalo ružičasta s obzirom da je Cro Cop jedini borac kojeg je 'Big Country' uspio pobijediti u protekla četiri nastupa. U slučaju novog posrtanja ne bi bilo čudno da mu se UFC zahvali na dosadašnjoj suradnji ili da ga prisilno preseli u polutešku kategoriju. U svakom slučaju, nastup na UFC-u 146 je biti ili ne biti večer za simpatičnog udarača.

O kvaliteti i atraktivnosti UFC-a 146 dovoljno govori i podatak da su u uvodnom dijelu večeri ostala imena poput Diega Brandaa, Edsona Barboze, Jasona Millera i Jacoba Volkmanna. Možda je najbizarniji podatak kako su mečevi Dana Hardyja i Duanea Ludwiga, odnosno Kylea Kingsburyja i Glovera Teixeire završili u uvodnom Facebook programu. UFC 146 je nešto što niti jedan pravi MMA fan neće propustiti!

Izravan prijenos priredbe godine iz Las Vegasa možete gledati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (MaxTv, kanal 25) u noći sa subote na nedjelju, 27. svibnja, s početkom u 04:00h. Snimka je raspoloživa čitavu nedjelju na istom kanalu.

Dos Santos vs. Mir

Najavni video

Glavne borbe:
Junior dos Santos (c) vs. Frank Mir
Antonio 'Bigfoot' Silva vs. Cain Velasquez
Roy Nelson vs. Dave Herman
Stefan Struve vs. Mark Hunt
Shane del Rosario vs. Stipe Miocic

Uvodne borbe:
Mike Brown vs. Daniel Pineda
Jason 'Mayhem' Miller vs. CB Dollaway
Edson Barboza vs. Jamie Varner
Diego Brandao vs. Darren Elkins
Paul Sass vs. Jacob Volkmann
Dan Hardy vs. Duane Ludwig
Glover Teixeira vs. Kyle Kingsbury