U DRUŠTVU NAJBOLJIH

Uefin izborio oduševio hrvatsku nogometnu javnost; veliko je to priznanje i za naše klubove

22.12.2018 u 08:32

Bionic
Reading

UEFA je uoči kraja kalendarske 2018. godine i završetka natjecanja po grupama u Ligi prvaka i Europskoj ligi odabrala idealnih 11 igrača do 24 godine

Među najboljim mladim talentima u Europi našla su se i dvojica Hrvata. Nikola Vlašić iz CSKA ušao je u momčad Lige prvaka, a Dominik Livaković u momčad Europske lige.

'Na posudbi iz Evertona, Vlašić je zabio tri gola i upisao dvije asistencije u ovoj sezoni Lige prvaka i ubrzo se prometnuo u vođu moskovskog CSKA', objasnili su iz UEFA-e izbor Nikole Vlašića, igrača koji je profesionalne korake napravio u Hajduku prije nego što se zaputio u inozemstvo.

Tu su još Odisseas Vlachodimos (Benfica), Milan Škriniar (Inter), Matthijs de Ligt (Ajax), Andy Robertson (Liverpool), Frenkie de Jong (Ajax), Houssem Aouar (Lyon), Arthur (Barcelona), Cengiz Under (Roma), Hirving Lozano (PSV), Jadon Sancho (Borussia Dortmund).

  • +8
Nikola Vlašić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Pohvale su pisali i za mladog hrvatskog i vratara Dinama Livakovića.

'Ligaški debi je upisao sa 17 godina, a sad je jedan od kamena temeljaca Dinama koji je u Europi ove sezone upisao samo jedan poraz. Livaković je triput sačuvao mrežu čistom u skupini', piše na službenim stranicama UEFA-e.

Osim Livakovića najbolju mladu momčad Europske lige čine: Pape Abou Cissé (Olympiakos), Joseph Aidoo (Genk), Junior Firpo (Real Betis), Mijat Gaćinović (Eintracht Frankfurt), Giovani Lo Celso (Real Betis), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Pablo Fornals (Villarreal), Ismaila Sarr (Rennes), Luka Jović (Eintracht Frankfurt), Takumi Minamino (Salzburg).