problemi zbog huligana

Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Dinama: Za kaznu će isprazniti Maksimir?

07.10.2018 u 19:52

Bionic
Reading

Na Dinamovoj službenoj stranici potvrdili su kako je Uefa otvorila istragu protiv zagrebačkog kluba zbog ponašanja navijača na utakmici u Bruxellesu...

'Modri' su možda s dvije pobjede na otvaranju Europske lige nikad bliže europskom proljeću, no u klubu ipak imaju razloga za brigu. Naime, kao i mnogo puta u prošlosti, problem je bilo u Bruxellesu ponašanje navijača koji su prekršili Uefina pravila koja i inače ne priznaju.

  • +9
Anderlecht - Dinamo, 2. kolo Europske lige, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: JASPER JACOBS

'Disciplinska komisija UEFA-e obavijestila je GNK Dinamo o pokretanju postupka u vezi događaja na utakmici 2. kola UEFA Europa lige u kojem je Dinamo gostovao kod Anderlechta u Bruxellesu. Otvorena je istraga prema prijavi službenih osoba po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam,' stoji na službenoj stranici kluba.

Odluku o eventualnoj odgovornosti i kazni, UEFA će donijeti na sjednici Disciplinske komisije 18. listopada 2018.

Jedna od mogućih kazni je igranje na Maksimiru pred praznim tribinama, što bi bila šteta, jer baš ovih dana Zagreb trese 'modra' euforija i ljubitelji nogometa rado bi uživo svjedočili povijesnoj europskoj sezoni svojih miljenika.

Dinamo je ove sezone već platio 77.000 eura, a još se čeka kazna za domaću utakmicu protiv Fenerbahčea.