Gdje gledati Konferencijsku ligu

UEFA pokreće novo natjecanje; zbog koeficijenta Hrvatska neće imati predstavnika u Europskoj ligi, ali novi sustav omogućuje lijepu zaradu klubovima iz HT Prve lige

04.12.2020 u 15:04

Bionic
Reading

Nakon što je Uefa objavila detaljan plan i listu država s koeficijentima postalo je jasno kako Hrvatska više neće, kao dosad, imati predstavnika u kvalifikacijama za Europsku ligu

Kako se doznaje od ljeta 2021. godine kreće novo natjecanje koje je Uefa nazvala Konferencijska liga, a riječ je o riječ je o trećem natjecanju po jačini, odmah iza Lige prvaka i Europske lige.

Također se doznaje kako će Uefa smanjiti broj sudionika u Europskoj ligi sa 48 na 32 dok će u Konferencijskoj ligi igrati 32 kluba.

Kako bi imali dodatni motiv Uefa je odredila kako će pobjednik Europske lige izboriti plasman u Ligu prvaka, a pobjednik Konferencijske lige igrat će u Europskoj ligi.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No, sudeći prema Uefinoj ljestvici koeficijenata Hrvatska zasad neće imati predstavnika u Europskoj ligi jer je trenutačno na 20. mjestu Uefine ljestvice (prvih 15 liga imat će predstavnike u Europskoj ligi, op.a.).

Čak nisu pomogli niti odlični rezultati zagrebačkog Dinama te plasman Rijeke u skupine Europske lige.

Od prije je poznato kako će prvak Hrvatske igrati u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka (ako ispadne igrat će Europsku ligu, op.a.), a preostala tri hrvatska predstavnika (osvajač Kupa, doprvak te trećeplasirani u HT Prvoj ligi) igrat će u kvalifikacijama Konferencijske lige.

Što je to Konferencijska liga I gdje se može gledati na TV-u?

Kao i za utakmice Europske lige sve utakmice Konferencijske lige će se moći gledati na kanalima Arenasporta (MAXtv). Za razliku od Europske lige novčane će nagrade biti duplo manje, a klubovi će biti podijeljeni u osam skupina sa po četiri kluba. Pobjednici skupina izborit će plasman u osminu finala, dok će drugoplasirane momčadi Konferencijske lige i trećeplasirane ekipe iz skupina Europa lige igrati tzv. play-off za preostala mjesta u osmini finala.

Sve utakmice UEFA Europske lige, Konferencijske lige i Hrvatski Telekom Prve lige od sljedeće sezone možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Također je objavljeno kako će se finale prve sezone Konferencijske lige igrati u Tirani (Albanija), a natjecanje počinje 8. srpnja 2021. godine. Pobjednik tog natjecanja, bez obzira na plasman u domaćem prvenstvu, izborit će direktan ulazak u skupine Europske lige gdje se ipak dijeli veći novac.

  • +19
Feyenoord - Dinamo, 5. kolo Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: PIETER STAN DE JONGE