NEMA TU MILOSTI

UEFA opalila šamar hrvatskom prvaku; tu je i još veća prijetnja!

13.09.2017 u 18:03

Bionic
Reading

UEFA ipak nije imala milosti te nije uslišala želje čelnika i navijača hrvatskog prvaka Rijeke. Dio stadiona ostat će zatvoren za utakmicu prvog kola Europske lige protiv stadiona

Iz riječkog kluba su obavijestili navijače da je disciplinska komisija UEFA-e nažalost odbacila žalbu HNK Rijeka na odluku kojom je zbog nedoličnog ponašanja manjeg dijela navijača na utakmici sa  Olympiacosom izrečena novčana kazna od 21.000 eura, kao i zatvaranje sjeverne tribine za utakmicu protiv AEK-a.

U obrazloženju odluke se navodi da je upravo zbog dobre organizacije utakmice i provođenja svih mjera navedenih u žalbi sankcija znatno umanjena i da će u slučaju ponavljanja nedoličnog ponašanja u sljedećim međunarodnim utakmicama moguća sankcija biti 50.000 eura i zatvaranje cijelog stadiona.

Zbog prethodno navedenog na utakmici u četvrtak protiv AEK-a sjeverna tribina neće biti u funkciji.

  • +13
Rijeka - Olympiacos (uzvratna ukamica play-offa Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Osim toga iz kluba navode  da se ulazi na stadion otvaraju sat i pol prije početka utakmice odnosno u 17:30 sati, pa se moli navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima.

Od strane predstavnika AEK obaviješteni Rijeka je obavještena da neće biti dolaska njihovih navijača pa samim time neće biti niti prodaje ulaznica za gostujuće navijače već je cjelokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namijenjen domaćim navijačima.

Pravo prvokupa imat će pretplatnici sa sjeverne tribine, a prodaja će se vršiti u srijedu u vremenu od 17-21 sati i ako ostane ulaznica na dan utakmice od 15 sati do kraja prvog poluvremena. Cijena ulaznice je 35 kuna.

Kao i uvijek do sada kada su u pitanju međunarodne utakmice u sustavu UEFA-e na stadionu neće biti točenja alkoholnih pića. Posebno se moli navijače da se tijekom utakmice pridržavaju uputa redara odnosno da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima. Također da se suzdrže od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne – tzv. „hukanja“, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije (novčane kazne i/ili zatvaranje tribine ili cijelog stadiona) za klub, a ujedno i za sve navijače.