nemA MILOSTI

Uefa opalila bolan šamar Sergiju Ramosu: Proglašen prevarantom i oštro kažnjen

28.02.2019 u 18:56

Bionic
Reading

Krovna europska nogometna organizacija kaznila je Sergija Ramosa s dvije utakmice suspenzije zbog namjernog dobivanja žutog kartona protiv Ajaxa u Amsterdamu kako bi se očistio uoči dvoboja četvrtfinala...

Prljavi trik Sergija Ramosa na kraju nije upalio. Prekršaj na Dolbergu kojeg je napravio isključivo sa željom da se očisti uoči četvrtfinala Lige prvaka Uefa je ocijenila kršenjem svojih pravila i dodatno ga kaznila.

Španjolski 32-godišnji branič ako Real prođe Ajax u uzvratnoj utakmici osmine finala neće moći igrati niti u prvom susretu četvrtfinala pa je time njegov plan u potpunosti propao.

'Gledajući rezultat lagao bih kad bih rekao da nisam forsirao prekršaj. U nogometu se moraju povući takvi potezi i tako sam odlučio,' priznao je tada Sergio Ramos, ali i zaboravio da ga Uefa može kazniti s više utakmica suspenzije ako se otkrije da je zaista izveo namjerno ovaj trik kojim podcjenjuje i suca i protivnika i samu igru.

Kad je shvatio kako stvari stoje, potpuno je promijenio priču.

'Rekao sam da sam forsirao prekršaj koji se nije mogao izbjeći, a ne kaznu. Nisam imao alternativu, bio je to opasan kontranapad. Da sam htio na silu biti kažnjen, napravio bih to u grupnoj fazi u dvoboju protiv Rome kad smo već bili osigurali prvo mjesto ili nakon toga protiv CSKA,' tvrdi Ramos, ali Uefa se nije složila...

  • +7
Real Madrid - Barcelona, polufinale Kupa kralja 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Jose L. Cuesta/261/Cordon Press