DOSAD PODCJENJIVAN

Uefa: Olić je jedina prijetnja Messiju

29.04.2010 u 16:32

Bionic
Reading

Još uvijek stižu pohvale Ivici Oliću. Posljednju potpisuje internetska stranica Uefe. A kako i ne bi kad je nogometaš iz Davora s tri gola na Gerlandu izbacio Olympique iz Lyona te svoju momčad uveo u finale Lige prvaka. Olić je u ovoj sezoni Lige prvaka zabio sedam golova i ima mogućnost dostići vodećeg strijelca, sa osam golova, Lionela Messija

Na internetskim stranicama Uefe, Ivica Olić dobio je zapažen prostor. A kako i ne bi kad je stigao u poziciju postati prvi strijelac najcjenjenijeg klupskog natjecanja, Uefine Lige prvaka. I to na impresivan način - s tri gola u Lyonu. Tako je Ivica Olić stigao na samo gol zaostatka za prvim strijelcem Lige prvaka, Lionelom Messijem.

A kako Argenitnac u Barcinom dresu neće vidjeti finale, Olić je jedini pravi (i najopasniji konkurent) za mjesto top-strijelca jer ostali igrači, poput Diega Milita (Inter) ili Arjena Robbena (Bayern), moraju za taj naslov postići barem četiri gola. 

Inače, najučinkovitiji igrač ove sezone bio je Cristiano Ronaldo, kojem je za sedam golova trebalo 450 minuta, što znači da je u prosjeku zabijao svakih 64 minute. Messiju je za pogodak trebalo 123 minute, a na našem Oliću 90 minuta. Dakle, u prosjeku je zabio gol po utakmici.

Uefa piše da je Olić bio često podcjenjivan, ali da je sada 30-godišnji hrvatski nogometaš u životnoj formi, i da je sam priznao da je jako ushićen što može postati najbolji strijelac natjecanja.

'Izgleda dobro, zar ne? Messi, Ronaldo i ja - nije loše', rekao je u Lyonu.