Završnica Lige nacija

UEFA objavila; Dalić i društvo upravo doznali gdje se Hrvatska bori za trofej pobjednika, a dijeli se i puno milijuna eura!

29.11.2022 u 11:50

Bionic
Reading

U trenucima kad se hrvatska nogometna reprezentacija priprema za ključnu utakmicu za prolazak skupine i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva, gdje ih četvrtak od 16 sati čeka Belgija, UEFA je objavila gdje se igra završni turnir Lige nacija

Tako je tijekom odigravanja Svjetskog prvenstva UEFA objavila kako će se Hrvatska, Nizozemska, Španjolska i Italija za trofej pobjednika Lige nacija boriti od 14. do 18. lipnja 2023. godine, gradovi domaćini bit će Rotterdam i Enschede.

Polufinalni susreti na rasporedu su 14. i 15. lipnja, a finale i utakmica za treće mjesto bit će 18. lipnja. Ždrijeb polufinalnih parova bit če održan u siječnju, a točan datum Uefa tek treba objaviti.

Atraktivan termin nakon završetka nacionalnih prvenstava i europskih klupskih natjecanja. No, u oovm trenutku Dalić još nezna koje će igračeod tzv. senatora imati u momčadi, a to pogotovo vrijedi za kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića koji je najavio mogući oproštaj od Hrvatske nakon SP-a.

Podsjetimo kako u prvom izdanju Uefine Lige nacija 2019. godine pobjednik bio Portugal koji je u finalu bio bolji od Nizozemske 1:0. U drugom izdanju Lige nacija 2021. Francuska je s 2:1 u finalu nadigrala Španjolsku.

A osim prestiža u igri je i bogata financijska nagrada. Francuska je 2021. za osvajanje Lige nacija od Uefe dobila 14 milijuna eura dok je poražena Španjolska inkasirala 9 milijuna eura. Treća Italija dobila je 8 milijuna eura što samo po sebi daje dodatni motiv igračima za bonus u godini kada nema velikih natjecanja.

  • +33
SP Katar: Hrvatska - Kanada Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL