ZBOG DUGOVANJA

UEFA izacivanjem zaprijetila PAOK-u

11.01.2012 u 18:23

Bionic
Reading

Europska nogometna federacija (UEFA) novčano je kaznila solunski PAOK i zaprijetila mu izgonom iz europskih natjecanja zbog kršenja propisa vezanih uz licenciranje klubova

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je PAOK sa 250.000 eura, od čega je 200.000 eura uvjetna kazna za probno razdoblje od sljedeće tri godine. To znači da će solunski klub zasada u UEFA-inu blagajnu morati platiti 50.000 eura.
Isto tako, PAOk je kažnjen izbacivanjem iz UEFA-inih natjecanja u koja se plasira u sljedeće tri sezone. No, i ova kazna nije toliko rigorozna koliko izgleda na prvi pogleda jer je i ona uvjetna.

'PAOK će morati dokazati da do 30. lipnja 2012. godine neće imati nikakvih otvorenih dospjelih financijskih obveza prema klupskim zaposlenicima, poreznim vlastima, državnim institucijama socijalne sigurnosti ili drugim klubovima koji proizlaze iz transfera ostvarenih prije 30.lipnja 2012. godine'', priopćila je UEFA.

UEFA-ini propisi o licenciranju uključuju izbacivanje iz UEFA-inih natjecanja onih klubova koji su dužni poreznim vlastima, institucijama socijalne sigurnosti, svojim zaposlenicima ili drugim klubovima.