ZABRANE NAVIJAČIMA

Uefa Dinamu dala jak vjetar u leđa

22.09.2010 u 11:34

Bionic
Reading

Niti će, prema naputku Uefe, Dinamovi navijači putovati u Solun niti će paokovci ući na Maksimir. S obzirom na bojkot plavih ultrasa, odluka je to koja definitivno ide na Dinamov mlin

Ako Dinamo u Solunu i bude imao nekakvu potporu, bila bi sasvim neprimjetna u paklu stadiona Toumba. I da BBB-i idu u punom broju, ne bi bilo puno drugačije, riječ je o jednoj od nogometnih kota koje se s pravom opisuju kao 'nogometni pakao'.

S druge strane, ako maksimirski sjever ostane tih sve do kraja godine, još je važniji dio pogodbe to da Grci ne mogu u Zagreb. Dio navijača koji ne bojkotira Dinamo posljednjih tjedana stvara toplu i srdačnu atmosferu na svom stadionu, ali u vokalnom okršaju s Grcima ne bi im ostala ni trunka šanse. PAOK bi se osjećao skoro kao doma.

U prilog tezi navodimo dva videa, jedan iz Soluna, a drugi iz Istanbula otprije dva mjeseca. U obje uloge Grci izgledaju fanatično i zvuče fantastično, a nema sumnje da bi, zbog specijalnih okolnosti, i u Zagrebu organizirali gostovanje za pamćenje.

PAOK-ova skupina Gate 4, naime, održava maksimalno bliske odnose s beogradskim Grobarima, a to je najvažniji razlog zbog kojeg je Uefa zabranila posjete. Osim toga, riječ je o radikalnim antifašistima, a diljem Europe je poznato da BBB-i naginju prema desno, što bi i samo po sebi bila dovoljna 'crvena krpa' za huliganski nastrojen dio grčkih navijača.

Sve u svemu, i s aspekta sigurnosti i kroz prizmu atmosfere, Dinamo je itekako profitirao odlukom da Grci i Hrvati ne putuju na gostovanja. Mnogi misle da su navikli na užarene ambijente, a onda dođu u Solun... S druge strane, često se u proteklih 15 godina očekivao masovan dolazak stranih navijača na ogled s Dinamom, ali on bi gotovo u pravilu izostao. Očito nećemo saznati, ali Grci su trebali biti iznimka.

Potpun trijumf Grka u Istanbulu
Vrući doček 25.000 navijača proteklog vikenda