ŠESTORICA ODSUTNIH

UEFA bez milosti prema kažnjenima

02.05.2012 u 16:46

Bionic
Reading

Međunarodno udruženje profesionalnih nogometaša (FIFPro) zatražilo je od Međunarodne nogometne federacije (UEFA) da 'izbriše' suspenzije šestorici nogometaša koji zbog žutih kartona neće moći zaigrati u finalu Lige prvaka između Bayerna i Chelseaja 19. svibnja u Münchenu

U pitanju su David Alaba, Holger Badstuber i Luiz Gustavo iz Bayerna, odnosno Chelseajevi Branislav Ivanović, Raul Meireles i Ramires. Sva šestorica su zaradili treće žute kartone u uzvratnim polufinalnim utakmicama polufinala Lige prvaka, zbog čega će u finalu morati odraditi automatsku suspenziju od jedne utakmice.

FIFPro je apelirao na UEFA-u, računajući valjda na njezin senzibilitet s obzirom na uravnotežen broj suspendiranih igrača u obje momčadi, da primijeni princip koji egzistira na europskim i svjetskim prvenstvima, na kojima se akumulirani kartoni na natjecanju 'brišu' nakon četvrtfinala.

'UEFA je navela da neće udovoljiti našem apelu, te da će trenutno pravilo o žutim kartonima u Ligi prvaka ostati na snazi u sljedeće tri sezone', stoji u priopćenju FIFPro-a.