BARTON NE ZNA DRUGAČIJE

Udarao Cityjeve igrače i čeka veliku kaznu

15.05.2012 u 10:11

Bionic
Reading

Veznjaka Queens Park Rangersa Joeya Bartona je Engleski nogometni savez (FA) optužio za dva slučaja nasilničkog ponašanja nakon što je dobio crveni karton u nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici protiv Manchester Cityja

U 54. minuti susreta koji je na kraju City dobio 3:2 i osvojio prvi naslov nakon 44 godine Barton je isključen zbog udaranja laktom Carlosa Teveza. Ali tu 'zločesti dečko' engleskog nogometa nije stao, obrušio se potom na Sergija Agüera kojeg je pogodio koljenom u donji dio leđa, a glavom u glavu sudario se s kapetanom 'građana' Vincentom Kompanyjem.

'FA je optužio veznog igrača QPR-a Joeya Bartona za dva djela nasilničkog ponašanja koja je počinio u nedjeljnoj utakmici protiv Manchester Cityja nakon isključenja u 54. minuti. Ta dva slučaja su vezana uz igrače Manchester Cityja Sergija Agüera i Vincenta Kompanyja. Budući da se to dogodilo nakon njegovog isključenja, oba incidenta su izvan sučeve nadležnosti', objasnio je u priopćenju FA.

Barton ima rok do utorka u 18 sati po lokalnom vremenu da odgovori na ove optužbe.

Ranije je malezijski vlasnik kluba Tony Fernandes najavio kako će menadžer kluba Mark Hughes odlučiti hoće li kazniti Bartona zbog crvenog kartona i kakvom kaznom, ako hoće.

Inače, QPR je usprkos porazu u dramatičnoj završnici kod Manchester Cityja 3:2 zadržao prvoligaški status.

Bartonu se ovakva 'pomračenja' znaju dogoditi