MALI RITUALI

Ubojiti Gomez za sreću uvijek naginje ulijevo

07.01.2012 u 12:23

Bionic
Reading

Mario Gomez, 26-godišnji napadač minhenskog Bayerna, u ovom je trenutku možda i njemački igrač s najboljom formom. Neumoljiv je kako u dresu Bayerna, tako i onom njemačke nogometne reprezentacije

Za bavarsku je momčad ove sezone postigao sedam pogodaka u sedam utakmica Lige prvaka, a skoro da je na prosjeku od jednog gola po utakmici i u Bundesligi. U sedamnaest nastupa zabio je šesnaest pogodaka. Ukupno je u kalendarskoj 2011. postigao 50 pogodaka te je s pravom velika uzdanica navijača Bayerna u ovoj sezoni, ali i njemačke reprezentacije koja kao jedan od favorita očekuje nastup na Europskom prvenstvu.

Njemački reprezentativac se u 2011. godini 32 puta upisivao među strijelce u Bundesligi (16 puta u proljetnom dijelu prošle sezone i 16 puta u jesenskom dijelu aktualne sezone), dva je pogotka postigao u Njemačkom kupu, osam u Ligi prvaka i sedam za reprezentaciju.

Gomez će u proljetnom dijelu prvenstva imati pred sobom priliku postići nešto što nijednom igraču u Bundesligi nije uspjelo već 35 godina. Naime, posljednji igrač koji je u jednoj sezoni u njemačkom prvenstvu zabio 30 ili više golova bio je Dieter Müller (Köln) u sezoni 1976/77. Skupio je tada 34 pogotka. Posljednji, pak, Bayernov nogometaš sa sličnim dosegom bio je veliki Gerd Müller 1974. kada je zabio točno 30 golova.

Upitan koja je tajna njegova aktualnog uspjeha i ima li određene rituale prije nastupa Mario Gomez je rekao:

'Pa i imam. Recimo, uvijek prvo oblačim lijevu čarapu i lijevu kopačku. To jedino. Eh, da. I uvijek, ali baš uvijek u toaletu odlazim skroz lijevo', kroz smijeh je ustvrdio igrač za kojeg je sjajni njemački trener Ottmar Hitzfeld izjavio da za Bayern znači jednako kao i Lionel Messi za Barcelonu.

Što god da radi, Gomez radi jako dobro