IGRE BEZ GRANICA

U Zaprešiću počinje 19. izdanje HNL-a

24.07.2009 u 11:37

Bionic
Reading

Nakon dvomjesečnog odmora na terene se vraćaju hrvatski prvoligaši. Tijekom ljeta 12 je klubova u društvo primilo četiri prinove, a liga će umjesto dosadašnjih 33 kola trajati tri runde manje

Varaždinska mladost istrčat će u 20 sati pred zaprešićke tribine i sudac Gerek dat će znak igračima Varteksa i Intera da otvore novu sezonu HNL-a. I kreće već poznata priča. Dinamo je neosporni favorit, Hajduk će čekati poput kobre i pokušati uhvatiti modre na spavanju, dok bi Slaven i Rijeka najveće konkurente za iskorak u Europu trebali imati u Zagrebu i Osijeku.

Puno je novih sastava i bit će zanimljivo pratiti početak, već nakon pet kola moći će se dati sud o 'favoritima' za ispadanje. Svako ima pravo na mjesec dana prilagodbe prije nego što mu se stavi omča oko vrata.

U trenutku pisanja najbolji klubovi još nisu prodali svoje zvijezde, dapače nakon dugo vremena isti su više kupovali nego prodavali. Cernat, Papadopoulos, Csizmadia, Glavina i ostali kvalitetno su popunili rupice u sastavima europskih aduta HNL-a i možemo se nadati sezoni koja će donijeti lijepe poteze i kvalitetniji nogomet.

Izgubljen je jedan derbi, ali Dinamo i Hajduk putovat će u Pulu, Karlovac i Čakovec i poput Harlem Globetrottersa širiti nogometno evanđelje. Šesnaest klubova donijet će i više prilika mladim igračima za lakšu afirmaciju na velikoj sceni i nadajmo se da će ti plusovi prekriti manju koncentraciju kvalitete i natjecateljske neizvjesnosti koja će neizbježno doći ove sezone.

U dosadašnjih 18 izdanja Zagreb je uzeo jedan naslov, a Hajduk šest. Uvjerljivo najtrofejniji ja Dinamo koji je proteklog svibnja osigurao 11. krunu hrvatskog prvaka.