BURNA SJEDNICA

U Zagrebu premoćno podržali Šukera: Skupštinu čuvalo stotinu policajaca!

28.11.2017 u 20:30

Bionic
Reading

Zagrebački nogometni savez nakon burne je skupštine u hotelu Antunović premoćnom većinom podržao aktualnog predsjednika HNS-a Davora Šukera, a stotinu policajaca čuvalo je prostor u kojem se glasalo...

Borba za mjesto predsjednika HNS-a nastavljena je ovog utorka sjednicom Zagrebačkog nogometnog saveza koju je bojkotirao 21 klub, a na kraju je očekivano premoćno podržan Davor Šuker.

  • +11
Davor Šuker Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Bila je to burna sjednica u hotelu Antunović koju je od okupljenih BBB-a, kako javlja HRT, osiguravalo oko stotinu policijaca. Navijači su pokušali izraziti svoje mišljenje, ali neuspješno.

Predstavnici Futsal Dinama tražili su odgodu glasanja i predstavljanje programa pojedinih kandidata, ali ništa od toga.

'Smatramo da ovako važno pitanje za sve klubove u ZNS-u i Hrvatskoj mora biti organizirano i predstavljeno puno bolje. Mi ne znamo plan i program niti jednog od kandidata za predsjednika HNS-a, a trebamo o njemu glasovati. Smatram kako kandidati moraju predstaviti plan i program za mandat koji traže, a ne, kao dosad, organizirati glasovanje na brzinu samo kako bi se ispunila forma. Stoga vam predlažemo da odgodite glasovanje. Pozovite javno kandidate da predstave svoje programe kako bi klubovi mogli odlučiti za koga će glasovati,' poručili su iz Futsal Dinama.

Sam Davor Šuker bio je pak nezadovoljan odnosom medija prema njemu.

'Ne pomažete nogometu, više prostora dajete navijačima nego zdravim županijskim bazama koje su najvrednije što nogomet ima,' izjavio je aktualni predsjednik HNS-a koji ostaje favorit za osvajanje novog mandata, iako velik dio nogometne javnosti simpatizira Darija Šimića i njegove suradnike.

Izborna skupština za predsjednika HNS-a održat će se 22. prosinca, a status HNS-a nalaže da predsjednički kandidat 15 dan prije Izborne skupštine mora predočiti potpise devet županijskih saveza koji stoje iza njih. S obzirom da Hrvatska ima 20 županija, plus Grad Zagreb, lako se dolazi do zaključka da se na Izbornoj skupštini mogu pojaviti samo dva kandidata. 

Inače, Skupština ima 59 članova, a za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je 30 glasova. U Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub Prve HNL daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, udruženja trenera te jedan zastupnik ženskog nogometa.