NA GOSTUJUĆEM TERENU

U Vodicama napadnut Dinamov vratar

20.07.2009 u 14:25

Bionic
Reading

Dinamova rezervnog vratara, 23-godišnjeg Filipa Lončarića i njegovo troje prijatelja u nedjelju rano ujutro u Vodicama su napala dvojica huligana tako što su na njegov osobni automobil Audi bacila kacigu, a policija taj nasilnički čin dovodi u vezu sa zločinom iz mržnje

Član uprave Dinama zadužen za odnose s javnošću Siniša Jagodić rekao je da u klubu 'nemaju nikakvu ni službenu ni neslužbenu informaciju o tom slučaju, pa ga ne mogu komentirati'. Dodao je da se nitko od igrača nije obratio upravi i izvijestio je o napadu u Vodicama.

Ne otkrivajući identitet napadnutih osoba, šibenska policija danas je izvijestila da su dvojica Vodičana u dobi od 24 i 26 godina u nedjelju u 5.15 sati kod pekarnice u Artinoj ulici prepoznala Dinamova vratara, koji je bio u društvu troje prijatelja, i bez povoda ga verbalno napala. Lončarić je s prijateljem sjeo u Audi, a njegove dvije prijateljice u Merecedes te su krenuli prema središtu Vodica, no dvojica huligana krenula su za njima na skuteru.

Nasilnici su u jednom trenutku sustigli Audi i na nogometašev automobil bacili zaštitnu kacigu, a zatim su otišli u obližnji kafić i nazočnima slagali da su ih napali Lončarić i njegovo društvo. Huliganima su se u potrazi za Dinamovim vratarom pridružile još četiri osobe na tri motocikla te su u jednoj vodičkoj ulici pronašli Mercedes s troje Lončarićevih prijatelja. Za upravljačem je bila 22-godišnjakinja koja se, kako kažu u policiji, uplašila te izgubila nadzor nad vozilom i udarila u betonski stupić, nakon čega se zaključala u strahu od huligana koji su okružili automobil te, uz mnogobrojne uvrede, rukama udarali po njemu.

Troje putnika pozvalo je policiju koja je uhitila dvojicu napadača. Očekuje se da će dvojica osumnjičenika za nasilničko ponašanje tijekom dana biti privedena istražnome sucu šibenskoga Županijskog suda.