SPEKTAKL NA POLJUDU

U veličanstvenoj atmosferi Hajduk 'ukrao' bod Barci

23.07.2011 u 22:24

Bionic
Reading

Hajduk je proslavio svoj 100. rođendan na veličanstveni način; dogovoreno je gostovanje velike Barcelone na Poljudu, a konačnih 0:0 definitivno je uspjeh koji će 'bilima' dati dodatni poticaj za još bolji rad

Lijepu i raznovrsnu utakmicu gledali smo u subotu navečer na Poljudu. U Splitu je gostovala Barcelona, po mnogima najveća momčad svih vremena, odigravši protiv domaćeg Hajduka prijateljsku utakmicu povodom 100. rođendana 'bilih'.

Pep Guardiola u Hrvatsku je stigao bez većine svojih prvotimaca; Južnoamerikanci predvođeni Messijem, Mascheranom i Alvesom odmaraju se od Cope Americe, dok su domaći igrači poput Puyola, Xavija, Pedra i Piquea ozljeđeni, no i takva Barcelona plijenila je pažnju domaćih ljubitelja nogometa.

Hajduk je protiv velike katalonske momčadi krenuo uplašeno, sasvim opravdano očaran i prepunim tribinama i grandioznošću suparnika, no nakon 10-ak minuta igrači Krasimira Balakova bili su puno bolji suparnik Barceloni. Od velikih zvijezdi u redovima gostiju u prvih 45 minuta bili su David Villa i golman Victor Valdes, dok je u drugom dijelu splitska publika uživo mogla uživati u majstorijama Andresa Inieste.

U 90 poljudskih minuta gledali smo razigrani Hajduk koji je prijetio preko Tomasova i Vukovića, vidjeli smo 'opaki' udarac Ville čija je lopta odsjela na stativi, niz super proigravanja gostiju i kontri domaćina, jako lijepih obrana Valdesa i posebno rezervnog golmana Pinta, te Subašića na vratima Hajduka. Vidjeli smo i raspjevane tribine koje su se savršeno ukopile u spektakl koji se odigravao na travnjaku.

Konačnih 0:0 fenomenalan je rezultat ponajboljeg hrvatskog kluba, jer Barcelona je u drugom dijelu strašno pritisnula, preko čarobnjaka Inieste svim silama su Katalonci pokušali stići do pobjede, no čvrsta i koncentrirana obrana Hajduka izdržala je sve nalete suparnika.

Bez obzira na prijateljski karakter susreta, Barca je pokazala da je i njezina druga momčad, ojačana tek pokojom zvijezdom od onih koje su osvojile Ligu prvaka, prepuna talenata i da je sasvim sigurno da će i u budućnosti, kad aktualni super starovi odu u nogometnu mirovinu, imati kadar sposoban za najviše domete.

Hajduk: Subašić, Oremuš, Vejić (Trebotić, 46, Džoni, 87) , Maloča, Lima, Inoha, Andrić (Vuković, 46), Brkljača (Ljubičić, 64), Tomasov (James, 46), Anas Sharbini (Sarić, 46, Jelavić 87), Vukušić (Ahmad Sharbini, 46)
Barcelona: Valdes (Pinto, 46), Dalmau (Maxwell, 46), Fontas (Abidal, 46), Lozano (Balliu, 46), Lobato (Oriol, 46 ), Keita (Busquets, 46), Carmona (Riverola, 46), Alcantara (Iniesta, 46), Afellay (Juan, 46), J. Dos Santos (Soriano, 46), Villa (Jeffren, 46)