DINAMO OSLABLJEN

U Udinama bez Moralesa i Mandžukića

01.12.2008 u 17:14

Bionic
Reading

Nakon pobjede u Varaždinu, kojom su 'modri' zadržali vodeće mjesto na prvenstvenoj tablici, hrvatskog prvaka očekuje utakmica četvrtog kola skupine D Kupa UEFA u sklopu kojeg će Dinamo gostovati u Udinama

Varteks je pao, a sada je na redu Udinese. Na novinskoj konferenciji u Maksimirskoj 128 novinarima se obratio trener Dinama Marijan Vlak.

'Sigurno je da imamo tešku zadaću protiv Udinesea, koji je izgubio četiri posljednje prvenstvene utakmice. Još uvijek imamo šanse za prolaz dalje i učinit ćemo sve što možemo da bismo to ostvarili. Očekujem vrlo tešku i zahtjevnu utakmicu, igrači su se potrošili i psihički i fizički. Imamo mali fond igrača i zahtjevan ritam, no oni su to do sada dobro podnosili, i ja u srijedu očekujem pravu borbu. Sigurno ne idemo tamo s bijelom zastavom', rekao je u uvodu Marijan Vlak.

Na popisu putnika za Udine nalaze se: Butina, Kelava, Lončarić, Ibanez, Hrgović, Lovren, Etto, Tomić, Balaban, Sammir, Tadić, Chago, Mikić, Badelj, Vrdoljak, Bišćan, Herceg, Šokota i Drpić. Na popisu nema Mandžukića i Moralesa, koji su ozlijeđeni.

'Teško je prognozirati kakvo će biti stanje s Mandžukićem i Moralesom do nedjelje kada igramo utakmicu sa Zagrebom. Kod Mandžukića je stanje nešto bolje, ima problema s koljenom i ide na magnetsku rezonancu. Što se Moralesa tiče, on ima problem s leđima', kazao je.

Nadate li se prolazu?

'Ako postoji šansa, treba je iskoristiti. Imamo obvezu da odigramo najbolje što možemo.'

Imate li problem s nedostatkom pravog gol-igrača?

'Ako budemo ulazili u šanse kao u utakmici s Varteksom, počet ćemo i zabijati golove. Tadić je imao pet ili šest šansi i, kada jednom zabije, procurit će.'

Planirate li kakva pojačanja?

'Sigurno je da nećemo ostati na ovom kadru. Ne želim reći da je on loš, ali ga treba proširiti i osvježiti', završio je Vlak.