UŽAS!

U sukobu ultrasa istog kluba ubijen navijač, upucan je s leđa

13.09.2022 u 19:06

Bionic
Reading

Tridedesetšestogodišnji navijač ubijen je u Tucumanu, gradu u sjeverozapadnoj Argentini nakon tučnjave između navijača istog kluba Argentinske druge lige

Tridedesetšestogodišnji navijač ubijen je u Tucumanu, gradu u sjeverozapadnoj Argentini nakon tučnjave između navijača istog kluba Argentinske druge lige.

Ubojstvo se dogodilo tijekom svađe suparničkih frakcija Cluba Atletico de San Martin Tucumana, a prema riječima predsjednika Tucumana, žrtva je upucana s leđa u vrat. Ured lokalnog tužitelja otvorio je istragu ubojstva prvog stupnja, a počinitelj je već identificiran.

Istodobno u Buenos Airesu je petnaestak ljudi uhićeno, a trinaest policajaca ozlijeđeno u ponedjeljak navečer, tijekom sukoba koji su se dogodili kada su bijesni navijači drugoligaša Nueva Chicaga pokušali ući u svlačionicu nakon poraza njihove momčadi od Almagra 2-3.

Sukobi unutar i izvan stadiona odnijeli su više od 300 života u Argentini otkako je nogomet postao profesionalan 1990-ih prema podacima nevladine organizacije Salvemos al Futbol.