UVERTIRA U UTAKMICU

U Splitu napadnuto 11 Belgijanaca!

30.09.2010 u 11:24

Bionic
Reading

Uvertira u utakmicu Hajduka i Anderlechta nije dobro počela. Policija je u zadnjih 12 sati imala pune ruke posla, a čak jedanaest Belgijanaca napadnuto je na splitskim ulicama

Prvi incident se dogodio sinoć oko 1.30 sati na Preradovićevom šetalištu. Više muških osoba je prišlo šestorici Belgijanaca koji su napadnuti, a jedan od njih je ostao bez novčanika sa 1.500 kuna, prenosi Dalmacijanews.com

Osim toga, napadači su mu skinuli tenisice i bacili ga na pod. Po dolasku policije pokušali su pobjeći, ali su trojica su ipak uhićena i privedena u drugu policijsku postaju.

Drugi obračun se dogodio jutros oko 10.20 sati u Matoševoj ulici. Napadnuta su šestorica Belgijanaca, a dvojica od njih su ozlijeđena. Težina njihovih ozljeda za sada nije poznata.
Prema prvim informacijama, napala su ih petorica muškaraca od kojih su trojica odmah uhvaćena, dok policija za dvojicom još traga.

Osim toga, sinoć iza ponoći je u Strossmayerovom parku zatečeno više osoba koje su se, prema policijskom izvješću, spremale za narušavanje javnog reda i mira.

Intervencija je rezultirala uhićenjem i privođenje 13 osoba kod kojih su pronađeni električni kabeli, dvije bengalke i jedan odvijač. U cijeloj zbrci netko je razbio staklo na policijskom vozilu.

U isto vrijeme u Zagrebačkoj ulici zaustavljena je Opel Astra u kojoj se nalazilo šest osoba. Pretragom automobila pronađena je sjekira, nož, drvena motka i jedna bengalka. Zatečeni muškarci bit će prekršajno obrađeni.

Zbog navedenih događaja grad je pod policijskom opsadom te se u jutarnjim satima policija može vidjeti doslovno na svakom koraku.