AKCIJA SPECIJALACA

U Slovačkoj privedeno 200 hrvatskih navijača

30.07.2009 u 23:04

Bionic
Reading

Oko 200 hrvatskih navijača privedeno je, a deset do 15 ozlijeđeno u slovačkome gradu Žilini u četvrtak gdje je s domaćom momčadi igrao Hajduk, čiji navijači imaju zabranu dolaska na dvije europske utakmice, potvrdilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI)

Dvjestotinjak navijača privedeno je i bit će poslije obrade pušteno do petka ujutro, neslužbena je informacija koju je hrvatsko veleposlanstvo u Bratislavi telefonski dobilo od zapovjednika policije u Žilini. Policijski izvor u tome gradu, 250 kilometara udaljenom od Bratislave, telefonski je potvrdio veleposlanstvu da je ozlijeđeno u sukobima deset do 15 osoba. Od bolničkih izvora veleposlanstvo nije moglo dobiti nikakvu informaciju, doznaje se od MVPEI-ja.

Do sukoba je došlo uoči utakmice jer su hrvatski navijači, iako su imali ulaznice za ulazak na stadion, u tome bili spriječeni budući da je policija legitimirala gledatelje i spriječila ulazak onima s hrvatskom putovnicom. Policija je postupila prema nalogu UEFA-e jer Hajdukovi navijači imaju zabranu dolaska na dvije gostujuće europske utakmice.

MVPEI je rekao da su navijači na utakmicu došli bez obilježja kluba i hrvatskih simbola pokušavaši tako izbjeći UEFA-inu zabranu. Hrvatsko veleposlanstvo čeka policijsko izvješće te ističe da su dobiveni podaci zasad neslužbeni.