PRVA UTAKMICA POLUFINALA

U Salzburgu je umor Medveščakov saveznik

09.03.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Hokejaše Medveščaka danas (19.15) u Eisareni u Salzburgu očekuje prva utakmica polufinalne serije protiv Red Bulla. U taboru zagrebačke momčadi vlada optimizam, sasvim opravdan s obzirom na posljednje predstave

Posljednja pobjeda 'medvjeda' protiv Graza

Novi izazov za Medveščak najskuplja je momčad EBEL-a Red Bull. Sastav koji godišnje stoji oko osam milijuna eura, ove sezone dobro je prolazio u okršajima s 'medvjedima'. U njihovih šest utakmica u regularnom dijelu Austrijanci su pet puta slavili, a hrvatski predstavnik pobijedio je samo jednom, i to nakon produžetka na domaćem ledu.

'Sve je više i više ozlijeđenih igrača. Moramo zbiti redove. Medveščak je opasna nova momčad s dosta novih igrača. Moramo ih respektirati', rekao je trener 'crvenih bikova' Pierre Page, a da neće biti lako, svjestan je i kapetan domaćina Thomas Koch.

'Fizički su jaki, imaju napadače koji zabijaju više od 30 golova u sezoni, a ni protiv njihovih vratara neće biti lako. Zbog kolektiva su tako opasni, a svoju snagu dokazali su protiv Graza. Moramo biti spremni na sve', rekao je Koch.

U redovima Medveščaka vlada sjajna atmosfera. Kako i ne bi, kad su 'medvjedi' četirima pobjedama u nizu protiv Graza napravili senzaciju i izborili polufinale gdje ih nitko prije početka sezone nije vidio. 'Medvjedi' tu ne namjeravaju stati.

'Salzburg je momčad s puno talentiranih igrača, a ne samo s nekoliko. Tu su Koch, Latus i Divis. Kod njih još nismo pobijedili iako smo dvaput bili blizu. Imamo tu prednost što smo imali više vremena za odmor i to može biti pozitivno za nas. Igramo stvarno dobro i možemo pobijediti', rekao je sportski direktor Medveščaka Doug Bradley.

Inače, na tribinama Eisarene Medveščak će podržavati više od stotinu navijača koji su se dosad pokazali kao igrač.