SJEĆANJE NA TRAGEDIJU

U Old Firmu Celtic srušio Rangers

02.01.2011 u 16:20

Bionic
Reading

U 21. kolu škotskog nogometnog prvenstva na rasporedu je bio najveći derbi – Old Firm. Celtic je na Ibroxu srušio Rangers sa 2:0, a junak je bio strijelac oba pogotka Georgios Samaras

Sudar protestanskog Rangersa i katoličkog Celtica završio je trijumfom gostujuće družine (0:2). Tako se družina Neila Lennona osvetila za poraz u prvoj njihovoj ovosezonskoj utakmici kada su Rangersi pokorili Celtic Park 3:1.

Bila je to utakmica u kojoj je domaćin imao terensku inicijativu, ali po prilikama i pokušajima da se ugroze suparnička vrata oba sastava su bila podjednaka. No Celtic je u svojim redovima imao raspoloženog grčkog napadača Georgiosa Samarasa koji je prvo pogodio u 62. minuti, a zatim i osam minuta kasnije kada je sigurno realizirao jedanaesterac koji je sam izborio.

Old Firm je obilježila i minuta šutnje zbog tragedije koja se dogodila točno prije 40 godina na Ibroxu kada je u škotskom derbiju poginulo 66 osoba.

Inače, ovo je prvi ligaški trijumf Celtica na travnjaku gradskog rivala od prosinca 2008, a s tri boda 'zeleni' su pobjegli Rangersu na četiri boda iako klub s Ibroxa ima dvije utakmice manje.

Golovi Samarasa