BRAVO ZA NOVIGRAD I UMAG

U najjačem izdanju Istra Winter Cupa i klub iz Lige prvaka!

28.01.2015 u 09:12

Bionic
Reading

Novigrad i Umag ucrtali su se u nogometnu kartu te će peti put biti domaćini Istra Winter Cupa, međunarodnog turnira koji se nalazi i u kalendaru Fife i HNS-a

Sve je spremno za Istra Winter Cup, nogometni turnir na kojem će se klubovi iz regije i Europske unije boriti za peti naslov. Turnir će se održati od 31. siječnja do 8. veljače na Gradskom stadionu u Umagu i stadionu Lacu u Novigradu.

Naravno, u cijeloj priči najvažniji su nogometaši, a ovog puta na turniru će sudjelovati: rumunjski Cluj, klub koji je posljednjih godina čak tri puta sudjelovao u najjačem klupskom natjecanju, Uefinoj Ligi prvaka. A tu su još i slovenski Zavrč i Ilirija, bosansko-hercegovački HŠK Zrinjski i Borac Banja Luka, mađarski Gyirmot, srpski Novi Pazar te domaći Novigrad, ujedno i branitelj naslova.

Nogometaši će testirati svoje sposobnosti i pripremati se za proljetni nastavak prvenstva koristeći blagodati ugodne klime, vrhunskog smještaja novigradskog hotela Maestral i umaškog Sol Gardena, kvalitetnih sportskih objekata i nogometnih terena, izvrsne hrane i ostalih usluga nastalih kroz suradnju iskusnih sportskih i turističkih djelatnika.

Kao što su gledatelji u prethodnim izdanjima upoznali, ova sportska manifestacija prava je poslastica za ljubitelje nogometa. Pridružite se i uživajte u utakmica uglednih nogometnih sudionika.

Organizatori turnira su Turistička zajednica grada Novigrada, Grad Novigrad, Nogometni klub Novigrad, Laguna Novigrad d.d., uz su-organizatore: Turističku zajednicu grada Umaga, Grad Umag, Nogometni klub Umag Mladost, Istraturist Umag d.d., te Turistička zajednica Istarske županije, budući da se kroz tri godine održavanja istaknuo kao značajni sportsko-turistički događaj na istarskom području. Ovogodišnje izdanje turnira po prvi puta održava se i uz formalno pokroviteljstvo Istarske županije i gospodina župana Valtera Flega.

Program turnira ove će godine po drugi puta posebno obilježiti i revijalna humanitarna utakmica u malom nogometu između selekcije Istria Winter Cupa i momčadi Humanih zvijezda Hrvatske '03, selekcije bivših hrvatskih reprezentativaca, koja će se održati u srijedu, 4. veljače 2015., u Sportskoj dvorani u Novigradu s početkom u 18 sati (utakmici će prethoditi zabavno-glazbeni animacijski program od 17 sati). Revijalna utakmica imat će humanitarni karakter obzirom da će sva prikupljena sredstva od prodanih ulaznica biti donirana Centru za inkluziju i podršku u zajednici iz Buja.

Dosadašnji pobjednici

2011. - Rijeka (Hrvatska)
2012. - Keckemeti (Mađarska)
2013. - Wolfsberger (Austria)
2014. - Novigrad (Hrvatska)