TETIVE NA ČEKANJU

U Moskvi se o Ćorlukinoj operaciji zasad ne govori

13.09.2012 u 20:53

Bionic
Reading

Vedran Ćorluka, koji svoj kruh zarađuje u moskovskom Lokomotivu, nakon reprezentacijskih obaveza protiv Makedonije i Belgije, vratio se u klub

Vedran Ćorluka već godinama muku muči s kroničnom upalom Ahilove tetive, a problem iskoči svako malo. Nažalost, isto se dogodilo za vrijeme trajanja utakmice protiv Makedonije u Zagrebu, zbog čega je morao biti zamijenjen. Potom je Čarli stisnuo zube, odradio trening večer uoči utakmice s Belgijom, no na dan dvoboja morao je izborniku Štimcu reći - 'ne mogu'.

I tu su nastali problemi, a kako piše Jutarnji list, navodno je došlo i do vrebalnog sukoba na relaciji Ćorluka - Štimac. Ipak, hrvatski se branič pojavio na klupi za rezervne igrače, no u igru nije ulazio.

'Vedran se vratio u Moskvu, obavili smo određene pretrage i sada smo prisiljeni čekati da bismo vidjeli kako će njegove tetive reagirati. I do nas je došla vijest kako će Čarli morati na operaciju, iako to još nitko iz naše liječničke službe nije potvrdio. Ponavljam, jedino što je u ovom trenutku sigurno jest da ćemo pratiti njegovo stanje i hoće li moći normalno trenirati s momčadi te konkurirati za sastav. Ukoliko bude potrebno, otići će na konzultacije kod jednog finskog liječnika, specijaliste za ovo pitanje, i vidjet ćemo hoće li se Čarlijev problem morati rješavati operacijom. Dakle, o operaciji u ovom trenutku ne možemo govoriti', rekao je za tportal.hr dr. Jurica Rakić, koji čini dio Bilićeva stručnog stožera u moskovskom Lokomotivu.

Naravno, bio je dr. Rakić uz Slavena Bilića i u bivšem reprezentacijskom stožeru i s velikim je zanimanjem pratio obje kvalifikacijske utakmice.

'Gledali smo, veselili se Gavran i ja, i naravno da smo zadovoljni trenutnim bodovnim učinkom. Poslao sam čestitke i nekim igračima, uz želju da tako nastave jer to je skup odličnih nogometaša koji može napraviti puno toga. No, čim je utakmica završila, jednostavno se moramo isključiti iz tog filma jer posao u klubu iziskuje svakodnevni angažman, ne znaš hoćeš li u klubu ostati pet ili 50 mjeseci. I već smo mislima na suboti', završio je dr. Rakić.