fa donio odluku

U mnoštvu tužnih vijesti, napokon jedna dobra koja će razveseliti sve navijače Liverpoola

19.03.2020 u 16:19

Bionic
Reading

Nogometna sezona u Engleskoj neće se nastaviti prije 30. travnja, a može biti produžena na neodređeno vrijeme zbog pandemije koronavirusa, objavio je Engleski nogometni savez (FA) nakon video-sastanka s predstavnicima Premier lige i ostalih nogometnih liga u četvrtak.

Prema pravilima FA-a sezona u Engleskoj mora završiti do 1. lipnja, no zbog izvanredne situacije odlučeno je kako za ovu sezonu to pravilo ne vrijedi.

'Najvažnije je zdravlje igrača, navijača i klupskog osoblja te ćemo nastaviti slijediti naputke Vlade kako bismo pratili situaciju i imali na raspolaganju sve moguće opcije kako bismo nastavili sezonu kada uvjeti to dopuste', objavio je FA.

Dakle, zasad je Liverpool, koji već 30 godina čeka naslov prvaka ostao 'u igri' jer prije koji dan špekuliralo se kako bi prvenstvo, u kojem Kloppova momčad ima uvjerljivih 25 bodova prednosti pred Manchester Cityjem, moglo biti poništeno.

Prema tome, ako se situacija s koronavirusom dovede u nadzor, englesko prvenstvo će se nastaviti, a samim time i 'redsi' će - s 99-postotnom sigurnošću - uzeti naslov prvaka.