ibrahimović 'važe' gdje će

U Milanu su se ponadali da je dogovor postignut, a onda se u igru ubacio Real Madrid

20.11.2018 u 06:43

Bionic
Reading

Četiri je sata trajao sastanak čelnika Milana i Mina Raiole, menadžera Zlatana Ibrahimovića. Na kraju su čelni ljudi 'rossonera' poželjeli navijačima objaviti kako se na San Siro već ove zime vraća neuništivi Zlatan, no čini se kako će ipak morati pričekati...

Sad je već svima jasno kako se Zlatan Ibrahimović (37) - barem do kraja tekuće sezone - vraća u Europu. S Los Angeles Galaxyjem nije izborio doigravanje MLS lige, sezona u SAD-u za njega je završena i sigurno je da neće mirovati. Odmah je neuništivi Ibra dao do znanja da želi odigrati drugi dio sezone u Europi, a prvi su mu ponudu poslali čelnici Milana.

To je bilo i očekivano jer je Ibrahimović 'slab' na Milan, sam je naglašavao kako karijeru želi završiti baš u dresu 'rossonera' te kako će po završetku karijere s obitelji živjeti u Milanu.

Tako je u ponedjeljak u popodnevnim satima praktički sve bilo 'dogovoreno', čekao se samo Zlatanov 'amen' za objavu dogovora da se vraća u Milan. No, odjednom se u cijeloj priči pojavio jak suparnik - madridski Real!

Situacija se zakomplicirala jer Zlatan Ibrahimović u svom sportskom životu ima još jedan neispunjeni san, onaj najveći - osvajanje Lige prvaka. S Milanom to ove sezone nije moguće, a s Realom - bez obzira na trenutačnu lošu formu 'kraljeva' - ima realnih šansi. Uz sve to bi u domaćem prvenstvu/Kupu imao i priliku još koji put 'nagaziti' Lea Messija. Da, Ibrahimović živi za osvetu jer je baš zbog neslaganja s Messijem (zbog kojeg se posvađao i s tadašnjim trenerom Pepom Guardiolom!) morao napustiti Barcu. A Zlatan ne zaboravlja. I ne prašta...

  • +39
Zlatan Ibrahimović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U 'kraljevskom' klubu žele pojačati napad, Karim Benzema nikako da uhvati golgetersku formu, a zamjenu za njega na poziciji čiste 'špice' u Madridu jednostavno nemaju. Tako je Zlatan Ibrahimović preko noći postao prvi izbor Reala ove zime, a ne uspiju li dovesti njega tu je - Radamel Falcao (32)! Momčad Monaca se raspada i gotovo je sigurno da će ove zime biti rasprodaja, a El Tigre je jedan od 'dijamanata' u izlogu. I napadač kakav treba Realu. Problem je u tome što Kolumbijac 'drži cijenu', za njega bi trebali platiti barem 50 milijuna eura, a nije baš u igračkoj mladosti te je uz to i sve skloniji ozljedama.

Španjolski mediji idu tako daleko da su u Madrid 'vratili' i Gonzala Higuaina koji bi eventualnim dolaskom Zlatana Ibrahimovića izgubio mjesto u momčadi Milana. Argentinac je punih sedam sezona proveo u Realu, od 2006. do 2013. godine i bio je razočaran nakon što su ga prodali Napoliju. Morao je otići, uz Ronalda, Garetha Balea i Benzemu za njega nije bilo mjesta. Ali, čini se kako Higuain baš nema sreće jer iz Napolija je za 90 milijuna eura otišao u Juventus, postao je ljubimac navijača u Torinu, da onda je ovog ljeta u grad stigao - Cristiano Ronaldo. I Higuain je ponovno postao višak! Pa je završio u Milanu. Ako na San Siro stigne Zlatan mogao bi Higuain još jednom pakirati kofere.

Kako god bilo, ove bi zime prijelazni rok mogao biti pravo ludilo, a svi kao da čekaju što će odlučiti ON, Zlatan Ibrahimović!