nedopustiv rječnik

U medije puštena posljednja Maradonina video poruka dok je umirao; bila je upućena neurokirurgu, a skandalozan razgovor dva liječnika nakon toga sve je šokirao

03.02.2021 u 11:57

Bionic
Reading

Nakon što je krajem studenog prošle godine iznenada preminuo Diego Armando Maradona, jedan od najboljih nogometaša svih vremena, svako malo se pojavi neka nova informacija ili snimka

Tako je u medije – putem Argentinske kuće Cronica TV - procurila zadnja Maradonina video-snimka nedugo prije nego što je umro.

Kako se doznaje video poruku Diego Armando Maradona snimio je za svog neurokirurga Leopolda Luquea, koji je brinuo o njemu nakon što je izašao iz bolnice.

Podsjetimo, 2. studenog 2020. godine Maradona je primljen u bolnicu, a sljedećeg podvrgnut je operaciji zbog hematoma na mozgu. Nakon devet dana otpušten je iz bolnice na kućnu njegu te je 25. studenog preminuo u svom domu od posljedica srčanog udara.

'Natukao sam se i lupio glavom, ali sve je u redu. Znaš da ne volim dijeliti intimu, ali kada su u pitanju ljudi do kojih mi je stalo, izlazim iz svoje komfort zone. Šaljem ti poljubac, Leopoldo Jacinto Luque', rekao je Maradona u video poruci dok je u miru jeo juhu.

Treba reći kako je spomenuti Luque, uz dobro poznatog odvjetnika Matiasa Morlu, bio čovjek od najvećeg povjerenja legendarnog Argentinca koji je preminuo u 61. godini života.

Međutim, prije par dana isplivala je još jedna snimka razgovora Maradoninog liječnika i psihijatra nakon što je dobio dojavu da Maradona umire u svom domu.

No, u video poruci, koja se brzo proširila društvenom mrežama, se između ostalog čuje kako Luque, dok se vozi prema Maradoninoj kući, govori kolegi:

'Siri se. Na putu sam prema njemu. Čini se da je debeli mrtav. Objavi da je mrtav! Čini se da je imao srčani udar. Nemam pojma što je napravio. Na putu sam prema njemu, idiot', rekao je Luque, te kasnije još dodao da je bio kompleksan pacijent i da su svi bili toga svjesni.

Nakon što je spomenuta skandalozna poruka završila u javnosti oglasila se Maradonina kći Dalma koja je ogorčena:

'Nadam se da će pravda biti zadovoljena kada je Luque u pitanju, ali nemojmo zaboraviti ni čovjeka koji ga je upoznao s mojim ocem i isplaćivao mu plaću, Matiasa Morlu', izjavila je Dalma.

U cijeloj priči od prije je poznato kako će se spomenutu Leopoldo Luque uskoro naći pred sudom zbog sumnji da nije adekvatno liječio Argentinca. Ova vide snimka, na kojoj Maradona govori kako se udario u glavu, svakako mu ne ide u prilog.