INVAZIJA NA MAKSIMIR

U Mariboru sve pršti od optimizma

20.08.2012 u 20:06

Bionic
Reading

U redovima slovenskog nogometnog prvaka Maribora s mnogo optimizma dočekuju 'utakmice života' protiv zagrebačkog Dinama u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka

Prva utakmica play-offa je na rasporedu u srijedu u 20.45 sati u Zagrebu, a uzvrat je idućeg tjedna u Mariboru.

'Svi igrači izuzev Mitje Vilera su zdravi i spremni za utakmicu koju svi s nestrpljenjem očekujemo,' kazao je trener mariborskog sastava Darko Milanič.

Maribor će utakmicu dočekati u izolaciji Terma Čatež, a u utorak će na travnjaku stadiona Maksimir odraditi trening. 'Modre' je snimao Saša Gajser koji svoja zapažanja nije želio otkriti novinarima.

'Nemamo previše vremena za pripremu. Zbog toga smo dosta razgovarali s igračima. Dinamo je kvalitetniji suparnik, no mi moramo pokazati što možemo,' dodao je Milanič.

Branič Aleš Mertelj smatra kako je Dinamo ekipa koja suparniku ostavlja dosta prostora i to treba iskoristiti.

'Cilj svakog od nas je odigrati najbolje što zna i umije. Želimo pobijediti već u Zagrebu i ne razmišljamo o neodlučenom ishodu ili minimalnom porazu,' najavio je dokapetan Maribora.

Iz Maribora su poručili kako su za gostovanje u Zagrebu napunili već 12 autobusa navijača, a u posebnom vlaku još je 400 prijavljenih. Slovenske prvake tako će na tribinama stadiona Maksimir bodriti više od 1.000 navijača, a za uzvrat na stadionu Ljudski vrt praktički više nema ulaznica.

Slovenski mediji se nadaju kako će Maribor ponoviti uspjeh iz 1999. godine kada je izbacio Genk i Lyon i plasirao se u elitno nogometno natjecanje Starog kontinenta. Maribor je uz Dinamo, Hajduk i Partizan jedini klub s ovih prostora koji je nakon raspada Jugoslavije igrao u Ligi prvaka.