SVJEDOK U BARCELONI

U ManUtd-u ubijaju se u hamburgerima i pivu

25.11.2008 u 18:00

Bionic
Reading

Nogometaš Barcelone Gerard Piqué uoči ove sezone vratio se u matični klub, a prije toga bio je i član velikog Manchester Uniteda. Naravno, kako život nogometaša u Engleskoj ima 'drugačiju dimenziju', neka Piquéova zapažanja bila su vrlo zanimljiva

Iako se u dresu Manchester Uniteda i nije naigrao previše, prema 'crvenim vragovima' još uvijek ima poštovanja. Svjestan je da je to klub velike i duge tradicije, a biti njegovim članom nije mala stvar. Međutim, sa sjeverozapada Engleske pamti i neke zanimljivije detalje.

'U Unitedu su se događale zanimljive i pomalo čudne stvari. Svima je bilo dozvoljeno da jedu što žele, a svaka dva tjedna morali smo na obavezno vaganje te mjerenje masnoće u tijelu, a pravo je čudo da nitko nije slomio vagu od dnevne količine hamburgera i piva', rekao je Gerard Piqué, koji je imao problema u komunikaciji sa Sir Alexom Fergusonom.

'Ferguson govori engleski jezik s jakim škotskim akcentom koji je meni više sličio kineskom. Srećom, nisam bio jedini koji ponekad nije razumio što govori. Ionako sam na Otok stigao bez ikakva znanja engleskog jezika, pa je bilo utoliko teže. Ne mogu reći da mi je u Manchesteru bilo loše. Na kraju krajeva, u Unitedu sam konačno postao nogometaš', zaključio je Gerard Piqué.

Naravno, sada i Capellova odluka da se igračima engleske reprezentacije zabrane čipsevi, hamburgeri i ostala nezdrava hrana dobiva dodatno uporište.