NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO

U Ligi prvaka je i to moguće; dopustili suparniku jedan udarac u okvir gola, a primili tri komada u prvom dijelu

06.11.2019 u 09:02

Bionic
Reading

U četvrtom kolu Lige prvaka na Stamford Bridgeu su Chelsea i Ajax odigrali ludu utakmicu (4:4) iz koje se moglo izvući nekoliko fascinantnih statističkih podataka

Naime, Chelsea je po prvi puta u klupskoj povijesti primio tri gola u prvom poluvremenu u ovom natjecanju, a postao je i druga momčad koja si je zabila dva autogola u prvih 45 minuta poslije rumunjskog Cluja (protiv Bayerna 2010.).

No jedan podatak je nevjerojatan. Ajaxovi nogometaši stigli su do tri gola na Stamford Bridgeu u prvom dijelu, a da su u okvir vrata uputili smao jedan udarac. Druga dva pogotka su pala nakon što su domaći igrači tresli vlastitu mrežu (Abraham, Kepa). Uglavnom i to je moguće u nogometu, dopustiš suparniku samo jedan udarac, a primiš tri komada.

Podsjećamo, Chelsea je nadoknadio zaostatak od 1:4 u 35 minuta, uz dva dosuđena kaznena udarca, dva (opravdano) poništena pogotka domaćoj momčadi, dva crvena kartona gostima i dva autogola igrača pod vodstvom Franka Lamparda.

Ajax je do 63. minute dvoboja u Londonu potpuno razmontirao Chelsea i bio na putu prema uvjerljivoj pobjedi. Prvi pogodak na utakmici bio je autogol Abrahama već u 2. minuti. Chelsea je izjednačio iz kaznenog udarca kojeg je u 5. minuti realizirao Jorginho. Promes je u 20. minuti opet donio vodstvo Nizozemcima, a za 3:1 je lopta završila u mreži odbivši se od glave domaćeg vratara Kepe, nakon što ga je Ziyech prebacio i pogodio vratnicu.

  • +19
Cheslea - Ajax Liga prvaka 4. kolo Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

U 55. minuti je Ajax iz kontranapada došao do vodstva 4:1, a strijelac je bio Van de Beek. Nadu domaćoj momčadi vratio je kapetan Azpilicueta pogotkom u 63. minuti, a sve se okrenulo na stranu 'plavih', kad je u razmaku od nekoliko sekundi drugi žuti karton dobio Danny Blind zbog preoštrog starta, a u nastavku akcije ista je sudbina zadesila Veltmana zbog igranja rukom. Dosuđeni jedanaesterac opet je realizirao Jorginho i u 71. minuti Chelsea je došao na gol zaostatka.

U 74. minuti James je pogodio za, pokazalo se, konačnih 4:4. Do kraja dvoboja gostujući vratar Onana imao je nekoliko sjajnih obrana, a zbog igranja rukom poništen je i pogodak Azpilicuete.