Analiza Dinamove skupine

U Kijevu informirani, PSG glumi favorita, a u Portu kasne

31.08.2012 u 14:06

Bionic
Reading

Nakon što je zagrebački Dinamo saznao imena svojih protivnika u Ligi prvaka, na community portalu Tribina.hr pokrenula se velika rasprava

Tema pod nazivom 'Liga prvaka: Dinamo kontra Porta, kijevskog Dinama i PSG-a' korisnike Tribine potaknula je da napišu nekoliko zaista odličnih analiza.

Korisnik Vjeran tako je napisao analizu u kojoj se bavio isključivo Dinamovom skupinom uz dodatak da se potrudio iz portugalskih, ukrajinskih i francuskih medija skupiti što više podataka.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji, sudjelujte u stvaranju sadržaja i gledajte live prijenose!

Ovaj tekst autorsko je djelo korisnika Vjerana.


FC PORTO
Zanimljivo, na njihovim stranicama, više od dva sata nakon ždrijeba, nema gotovo nikakvog osvrta. Na stranicama na engleskom ga uopće nema, a tek osnovna informacija može se pronaći na portugalskoj inačici. Ta osnovna informacija podrazumijeva objavu podataka o Portovim suparnicima te o terminima i rasporedu utakmica.

FK DINAMO KIJEV
Prije svega napominjem da su stranice ovog kluba postavljene na ruskom i na ukrajinskom. Pa tko voli, nek' izvoli. Naravno, koji god jezik odaberete, čeka vas ćirilićno pismo. Ipak, Dinamo je najopširniji što se tiče objavljenih komentara. Iako se poglavito bave analizom Porta i PSG-a prizivajući u pomoć podatke o ranije odigranim utakmicama, nisu zaboravili spomenuti da su ove godine, u sklopu priprema, odigrali prijateljski susret sa zagrebačkim imenjakom i izgubili 1:0. Da ima respekta prema 'modrima', vidi se i iz ove rečenice (dozvolite mi slobodu u prijevodu, i ovako sam se dosta napatio): 'Ekipa Dinama (zagrebačkog, naravno) odlično je izbalansirana i u tom sastavu ima mnogo mladih i darovitih nogometaša, ali i iskusnih, koje predvodi naš (Dinamo, Kijev) bivši igrač Jerko Leko.'

Ukratko, jasno je da prave rivale za prolazak vide u Portu i PSG-u, ali nimalo ne podcjenjuju naš Dinamo.

PSG
Na stranicama francuskog kluba objavljena je izjava Carla Ancelottija iz koje se podosta može izvući.

'Ždrijeb je završen i sad se moramo okrenuti utakmicama. Dat ćemo sve od sebe da uđemo među 16. Porto, Dinamo Kijev, pa čak i (podvukao Vjeran) Dinamo Zagreb imaju iskustva u ovom natjecanju. Utakmice Lige prvaka doista su posebne, motivacija je na visokoj razini, kao i intenzitet utakmica. Nadam se da ćemo se plasirati među 16, a zašto to ne bismo učinili s prvog mjesta u grupi?'

Moje iščitavanje između redova ukazuje na popriličnu dozu samouvjerenosti iz koje zrači spoznaja da je PSG najbolji klub u skupini, a tko će biti drugi, tko treći, a tko četvrti, ionako nije njihova briga.

Vidjet ćemo ;-)

211984,211969,211927,211947

NK DINAMO

Zanimljivo, ali ovdje ima ponajviše komentara. Osobno, najviše mi se dopao onaj trenera Čačića koji kaže: 'Prije nekoliko utakmica sam igračima rekao da ćemo prvi poraz doživjeti u Parku prinčeva, a sada ću učiniti sve da se tako nešto ne dogodi.' Nije samo jasno planira li to riješiti ranijim porazom, jer u Parizu gostuje tek u četvrtom kolu. Osobno, rado bih da je (bio) u pravu i da doista prvi poraz doživi u Parku prinčeva.

Ponovit ću stav koji sam već objavio u jednoj današnjoj analizi. Dinamo je zavrijedio podršku, Dinamo je zavrijedio pun stadion, Dinamo je zavrijedio da publika dođe u Maksimir i navija ZA Dinamo. 'Modri' nisu zavrijedili da netko dolazi na stadion zbog Barcelone, a da 'Porto nije dovoljno atraktivan klub za pogledati'.

Jednom je prilikom Otto Barić ispričao kako je s Rapidom istrčao na (prepuni) Anfield. Rekao je tada svojim nogometašima:
'Ne umišljajte si da su svi ovi ljudi ovdje došli zbog vas. Oni su došli zbog Liverpoola.' Eto, to je ono što Dinamo treba. To je ono što je Dinamo zavrijedio.

Od Dinama očekujem samo mušku borbu i gard koji će govoriti 'nitko nije bolji od mene dok mi to na terenu ne dokaže'.
Bude li tako, bit ću zadovoljan, neovisno o konačnom rezultatu.