subjektivnost na djelu

U Kataloniji plaču uoči dodjele Zlatne lopte: Sve je to obična sramota...

01.12.2018 u 08:46

Bionic
Reading

Katalonskoj javnosti teško pada što se Lionel Messi neće naći među tri finalista u izboru za Zlatnu loptu, kao što nije bio niti među tri najbolja u izboru Fife i Uefe...

Messi zajedno s Ronaldom već godinama bere sve moguće individualne nogometne nagrade, a kada se napokon dogodila sezona u kojoj bi on i Portugalac mogli ostati bez lovorika, u Kataloniji je zavladalo ogorčenje.

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, tamošnja javnost i mediji uvjereni su da je Leo najbolji igrač u povijesti nogometa i zaslužuje sve nagrade koje je uopće moguće dobiti. Čak i u godini u kojoj je doživio debakl na Svjetskom prvenstvu te s Barcelonom rano ispao u Ligi prvaka.

Messi se nije našao u finalnom izboru Fife i Uefe za najboljeg nogometaša godine, a prema svim najavama neće ga tamo biti ni na dodjeli Zlatne lopte u Parizu u ponedjeljak.

'Kako je moguće da najbolji na svijetu (i u povijesti) nije među tri finalista nagrade koja se dodjeljuje najboljem? To je toliko velika pogreška organizatora Zlatne lopte da o tome moraju razmisliti kako se njihova nagrada ne bi pretvorila u sramotu,' plače novinar dnevnika Sport Lluis Mascaro.

U propagandu se uključio i službeni Twitter Barcelone ovim tvitom.

No, Messija je Modrić ovaj put definitivno zasjenio, a i brojni francuski igrači. Ne može uvijek biti proglašen nogometašem godine...