NAJBOLJI U 2017.

U izboru Cibalijina kapetana tri su igrača Rijeke; prva dva su stranci

07.12.2017 u 10:29

Bionic
Reading

Iako još uvijek nije prelomio hoće li nakon ove polusezone reći 'zbogom' igračkoj karijeri, Frane Vitaić odrađuje školske obveze kako bi što prije stekao trenersku licencu. No istovremeno profesionalno i s puno žara obavlja zadatke za trenera Bartolovića

Frane Vitaić u lipnju je napunio 35 godina, ali na njegove se igre to uopće nije odražavalo. Međutim, svjestan da se nečim treba baviti i nakon igračke karijere, ovaj iskusni veznjak krenuo je polagati za trenersku licencu. 

  • +11
Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, NK Lokomotiva - HNK Cibalia Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Alžirac u Dinamovom dresu, Soudani, već je godinama konstantan, moćan igrač, koji zna zabiti i u najtežim situacijama. Hamza Barry najbolji je igrač Hajduka, lakoćom stvara višak. Jedino što mu možda nedostaje jest koji pogodak više. Veliki je potencijal i definitivno ostavlja dobar dojam', obrazložio je Frane Vitaić dodavši:

'Od trećeg do petog mjesta stavio sam igrače Rijeke jer nakon prošlosezonske dvostruke krune zaslužili su biti u izboru. Bradarić je s Mišićem izuzetno važan igrač Kekove momčadi. Tehnički je malo bolji od Mišića, a što je još važnije - napreduje iz godine u godinu. Stabilan je oslonac. Mišić je moderan vezni igrač, s jednostavnim rješenjima u igri, brzo okreće stranu, rješava se lopte i stvara višak, čemu je najviše pridonio trener Kek. U posljednje vrijeme zabija i golove, a ja ga poznajem još iz vremena dok je igrao u Osijeku. I na kraju je Marko Vešović, igrač kojeg bi poželio svaki trener. Polivalentan je igrač, koji može igrati i gore i dolje, lijevo i desno, te je prodoran', dodao je Vitaić koji je usput najavio još bolji proljetni dio svoje momčadi.

>> Ovu je godinu kao momčad obilježila Rijeka, a kako je s igračima?

'Mlada smo momčad i zato nam je najveći problem kontinuitet, odnosno previše osciliramo. Ali siguran sam da ćemo, kada se i cijeli klub još malo stabilizira, igrati još bolje te da nam ostanak među prvoligašima neće biti ugrožen.'

Izbor Frane Vitaića (NK Cibalia)

  1. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo) 10 bodova
  2. Hamza Barry (Hajduk) 8
  3. Filip Bradarić (Rijeka) 6
  4. Josip Mišić (Rijeka) 4
  5. Marko Vešović (Rijeka) 2

Trenutni poredak

1. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo) 28 bodova

2. Filip Bradarić (Rijeka) 12

3. Mario Gavranović (Rijeka) 10

4. Hamza Barry (Hajduk) 8

    Marko Futacs (Hajduk) 8

5. Lovro Majer (Lokomotiva) 6

6. Filip Benković (Dinamo) 4

     Petar Bočkaj (Osijek) 4

    Josip Mišić (Rijeka) 4

7. Nikola Moro (Dinamo) 2

     Andrej Prskalo (Rijeka) 2

     Marko Vešović (Rijeka) 2

U petak će birati kapetan Slaven Belupa Vedran Purić.