ovdje nitko nije normalan

U Italiji je preko četiri tisuće ljudi umrlo od koronavirusa, ali njima se jako igra nogomet: Talijanski velikan odlučio se vratiti treninzima

21.03.2020 u 08:41

Bionic
Reading

Gazda Napolija Aurelio de Laurentis je odlučio da će sve kategorije kluba od iduće srijede nastaviti normalno s treninzima

Italija se do 4. travnja nalazi pod karantenom. to znači da je zabranjeno izlaziti iz kuće, a još prije ove mjere je zatvoreno sve što se može zatvoriti i suspendirana su sva sportska natjecanja, pa tako i Serie A. Veliki je problem što se Talijani baš i ne pridržavaju mjera koje su na snazi pa bježe iz karantene i tako ponovno šire koronavirus i dovode bližnje u opasnost.

Situacija je jako ozbiljna i Italija je pogođena i više od Kine koja je u međuvremenu svoj problem s koronavirusom riješila strogom karantenom i velikom disciplinom. I dok nekoliko stotina Talijana dnevno izgubi život zbog koronavirusa, a ukupan broj umrlih u toj zemlji do sada je preko četiri tisuće, ima i onih koji nemaju sreće s razmišljanjem pa smatraju da treba nastaviti s radom kao i do sada.

Jedan od njih je i Aurelio de Laurentis, vlasnik Napolija koji je odlučio da će njegov klub od srijede 25. ožujka normalno nastaviti sa svim aktivnostima. Na treninge se vraćaju sve ekipe od onih najmlađih do prve momčadi, ili barem on tako želi. Uz njega je i šef Lazija Claudio Lotito koji se protivi odluci da sve miruje do 4. travnja.

Njih dvojica se protive ostatku lige koju predvodi Juventus čiji predsjednik Andrea Agnelli apelira da se svi pridržavaju pravila i tako pomognu očuvanju reda i spriječe širenje virusa. Talijanska vlast, kao ni vodstvo Serie A, još se nisu očitovali o ovoj suludoj ideji Napolija.