09. srpnja

U Imotskom se organizira natjecanje u triatlonu '3. BlueRedGreen - sXTRI'

07.07.2022 u 13:05

Bionic
Reading

U subotu, 09.07.2022. u Imotskom organizira se 3. BlueRedGreen | sXTRI (sprint eXtreme traithlon)

Natjecanje je međunarodnog karaktera na kojem sudjeluju triatlonci iz cijele Hrvatske: od Osijeka, Zagreba, Samobora, Pule, Zadra, Trogira, Splita, Dubrovnika i Imotskog. Njima ću se pridružiti natjecatelji iz Poljske, Belgije i Bosne i Hercegovine. Organizator natjecanja je Triatlon klub Imotski.

Ovaj jedinstveni i spektakularni triatlon povezuje spomenike prirode Modro i Crveno (uskoro na UNESCO-ovoj listi geoparkova) te Zeleno jezero u selu Ričice kod Imotskog.

Hrvatski Ironman rekorder i jedan od najboljih svjetskih triatlonaca Andrej Vištica, ujedno i prošlogodišnji pobjednik i ambasador utrke dao nam je jedan od najljepših komplimenata, kazavši da se radi o 'jednoj od najljepših i najspektakularnijih sprint triatlon utrka u svijetu'. Staza je atraktivna ne samo zbog prirodnih ljepota već i zbog njezine konfiguracije – jedna od najdužih zona tranzicije u svijetu te dodatnih 313 stepenica na samoj stazi.

Na natjecanju sudjeluju i brojni ironman finišeri (3, 8km plivanja, 180 km bicikl, 42 km trčanja) – te osvajači svjetskih i europskih postolja u ovoj disciplini (Andrej Vištica, Dejan Patrčević, Đurđica Orepić i drugi), ali i brojni prvaci Hrvatske u različitim triatlonskim disciplinama (sprint, olimpijski triatlon, halfironman).

Projekt je podržan i od Kineziološkog i Ekonomskog fakulteta u Splitu te Zajednice društava hrvatskih turističkih vodiča.