SUSPENZIJE

U Hrvatskoj se nastavlja odbojkaška sramota

05.07.2010 u 08:16

Bionic
Reading

Hrvatska odbojka ne može bez skandala. Novi se dogodio kada je stečajni disciplinski sudac Boris Vinčić suspendirao 21 odbojkaša na devet mjeseci. Na to se oglasio i bivši hrvatski izbornik, a sada na klupi Crne Gore, Rade Malević

Nova afera dolazi iz Hrvatskog odbojkaškog saveza. Zbog neodazivanja na kvalifikacijsku utakmice, suspendirani su Omrčen, Čošković, Kovačević, Krnić, Sikirić, D. Nojić, Ž. Nojić, Zelić, Žukovski, Božić, Damjanović, Galić, Mihalj, Mirković, Raič, Sabljak, Šarčević, Žanić, Rančić, Skočić i Šuker.

Većinu tih igrača trenirao je i stvorio Rade Malević koji je trenutačno u Crnoj Gori. On se oglasio putem Sportskih novosti.

'Minimalno pravno znanje toga disciplinskog suca trebalo bi biti da se pravilnik HOS-a ne smije primjenjivati. Prema statutu HOO članku 16 kaže se da Savez mora imati osigurane kadrovske i stručne te osnovne materijalne uvjete za rad i djelovanje, a u članku 21 stoji da članu HOO-a prestaje članstvo kad više ne udovoljava osnovnim uvjetima za članstvo u HOO-u iz članka 16. To se kod nas godinama ne događa', objasnio je Malević.

Reprezentacija je prvenstveno čast, a ne obveza.

'To je klasični manifest iz komunističke partije. Prije godinu i pol stečajnoj upraviteljici sam donio dokaze, na što je ona rekla da nije istražni organ. A ona je paralelno u sprezi s famoznim glavnim tajnikom Petrom Rilovićem koji s grupicom opasnih ljudi vuče sve konce. Sve je predano USKOK-u, ali možda su se papiri putem izgubili. Molim istražne organe da hitno uđu u tu priču', govorio je Melvić i dodao:

'Odbojkaši odbojkašice su debelo plaćali za svoju slobodu. Uzeli su im milijun i pol dolara za pet listova i novac stavljali sebi u džep. Zna li taj disciplinski sudac da se ovim igračima duguje više od 300 tisuća kuna dnevnica koje su iznosile 30 kuna? Zna li da su sami plaćali dolazak i odlazak na pripreme, da nikada nisu dobili svoju nagradu od 15 tisuća eura za srebro u Europskoj ligi, da su igrači Mladosti 2008. kompletno pokrivali reprezentaciju?'

Malević je pun gorčine i stat će u obranu suspendiranih odbojkaša.

'Ovdje se radi o ljudskim životima, obiteljima. Ti dečki su dali preogroman doprinos odbojci, ali ne u onoj u kojoj vladaju izdajnici koji su sve srušili. Ova priča ne smije završiti kako je to bolesno društvo zamislilo, nego po pravdi Boga, sporta i sportaša', bio je jasan Malević.