hilal bolji od ittihada

U hrvatsko-saudijskom derbiju Mamić potukao Bilića

21.02.2019 u 22:00

Bionic
Reading

U hrvatskom derbiju u saudijskom nogometnom prvenstvu Al Hilal kojeg vodi Zoran Mamić je na gostovanju pobijedio Al Ittihad Slavena Bilića sa 2-0 učvrstivši se na prvoj poziciji.

Pobjedu gostima donijeli su Bafetimbi Gomis (67) i Salem Al Dawsari (82) na asistenciju bivšeg talijanskog reprezentativca Sebastiana Giovinca.

Mamić je početkom veljače preuzeo Al Hilal nanizavši pet pobjeda uz razliku pogodaka 16-4. Prije dolaska u Al Hilal dvije godine vodio Al Ain iz UAE-a s kojim je stigao do finala klupskog svjetskog prvenstva izgubivši u finalu od Real Madrida.

Bilić je u 17 utakmica na klupi Al Ittihada ostvario četiri pobjede, pet remija i osam poraza, a bio mu je to prvi poraz u 2019. godini nakon što je u prvenstvu i kupu ostvario pet pobjeda i tri remija.

Na ljestvici vodi Al Hilal sa 52 bodova, na drugom mjestu je Al Nassr sa 43 boda, a treći je Al Shabab sa 37 bodova. Bilićeva momčad je na pretposljednjem, 15. mjestu sa 15 bodova, osam bodova manje od zone spasa. Međutim, Al Batin na 13. mjestu koje osigurava dodatne kvalifikacije ima tri boda više.