DVA PREDSJEDNIKA?

U HNS-ovoj sramoti gubi samo nogomet

18.02.2011 u 12:18

Bionic
Reading

U nedjelju bi Hrvatski nogometni savez mogao imati dva predsjednika. Bitka za čelno mjesto u Rusanovoj nastavlja se na izvanrednoj skupštini koja počinje u 11 sati, no svakome je jasno da ni tu rat dvaju suprotstavljenih tabora neće biti završen

U prosincu je Vlatko Marković ostao na tronu. Njegov protukandidat Igor Štimac je nakon 'cirkusa' u režiji obiju strana ostao prekratak za jedan glas (24-25). No rat za moć i prevlast u hrvatskom nogometu daleko je od završetka.

Član brončane generacije nije se pomirio s porazom, sakupio je potpise dovoljnog broja skupštinara da sazove izvanrednu skupštinu koja će se dogoditi ove nedjelje.

Naravno, na novom skupu nogometnih moćnika koji žare i pale svojim županijama naći će se Štimčevi ljudi, a oni koji podržavaju Markovića ignorirati poziv pa je barem sigurno da nećemo gledati sramotne scene iz prosinca kada se prijetilo, vrijeđalo, a red uspostavljalo osiguranje.

Za vjerovati je da Štimac ima dovoljan broj glasova (25) da bude proglašen predsjednikom HNS-a inače ne bi sazivao skupštinu, ali kako će zadnjeg dana u tjednu sve završiti, to nitko ne može znati zbog prevrtljivosti samih glasača.

Ako Štimac na izvanrednoj skupštini postane predsjednik, odjednom ćemo imati dva čelna čovjeka i dva izvršna odbora, iako će odluku (izvanredne skupštine) još morati ovjeriti Ured opće uprave grada Zagreba. I što tada?

Oba kandidata i njihovi pomagači tumače pravila kako njima paše pa je za pretpostaviti da će se podmetanja i optužbe nastaviti, a da će sve završiti na sudovima.

Država će morati umiješati prste, jer dogovora između dvaju zaraćenih tabora neće biti. Konačni pobjednik ove sramote još dugo neće biti poznat, ali znamo da najveći gubitnik neće biti ni Štimac, ni Mamić, ni Marković, nego hrvatski nogomet i oni koji ga vole zbog same igre, a ne novca i moći. No obične nogometne zaljubljenike u ovoj priči ionako ništa ne pita.