VUKOVAR NA NOGAMA

U gradu heroju povijesna utakmica gleda se na glavnom trgu

27.01.2012 u 14:04

Bionic
Reading

U Vukovaru, gradu koji je u Domovinskom ratu pretrpio najveća razaranja, na središnjem će gradskom trgu biti organizirano zajedničko gledanje polufinalne utakmice EP-a u rukometu između Hrvatske i Srbije

Petak, 27. siječnja, novi je povijesni dan za Vukovar. Naime, u organizaciji vukovarske gradske uprave danas će, pod nazivom 'S kaubojima u finale', na središnjem gradskom trgu biti omogućeno zajedničko gledanje polufinalne utakmice EP-a u rukometu između Hrvatske i Srbije koja se večeras igra u Beogradu.

Bit će ovo prvi put da se na videozidu u središtu grada gleda jedna utakmica u kojoj se susreću sportske momčadi Hrvatske i Srbije. Brojni incidenti koji su se dogodili proteklih dana u Novom Sadu, kada je ozlijeđeno nekoliko navijača iz Hrvatske i oštećeno i zapaljeno na desetke automobila s hrvatskim registracijskim oznakama, kao i činjenica što je Vukovar i dalje podijeljen grad u kojem su ratne rane još prilično svježe, razlog su što ima i onih koji strahuju da bi jedan ovakav događaj mogao donijeti i nove neželjene incidente.
'Događaj je prijavljen policiji, vatrogascima i hitnoj pomoći. Nadamo se da neće doći do nikakvih problema i da će sve proteći u sportskom duhu. Sigurni smo i da je naša policija spremnija nego policija u Srbiji', rekla je dogradonačelnica Vukovara Danijela Stanković

Kaže da su razlozi organiziranja ovoga događaja mogućnost gledanja utakmice u dobrom društvu i atmosferi, ali i da se mnogim navijačima koji su planirali put Beograda omogući alternativni način praćenja utakmice. Pozvala je i sve građane koji se okupe na trgu da se ponašaju pristojno i da sve prođe u sportskom duhu. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske županije Luka Barunčić potvrdio je da je zaprimljena prijava iz Grada te da će osigurati dovoljan broj policajaca koji će osiguravati događaj.

'Ne očekujemo nikakve probleme ili izgrede. Građane podsjećamo da se radi o okupljanju na javnom mjestu i da se ponašaju u skladu s tim ne remeteći javni red i mir. Ako događaj bude sniman, posjetioci će svakako s time biti na vrijeme upoznati', rekao je Barunčić. Početak zajedničkog gledanja utakmice najavljen je za 19.30 sati a osigurani su i popratni sadržaji u središtu grada.